
TAZİYE MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK
Taziye Masrafları Belediyeden
Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentteki taziyeevlerinin giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, taziye sahibinin cebinden tek bir kuruş para çıkmayacağını belirtti.
‘ZENGİN VE FAKİR TAZİYESİNDE FARK OLMAMALI’
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda 'Taziye Evleri' ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kurum temsilcileri, muhtarlar, taziyeevi sorumluları ve imamlar katıldı.
Kentteki taziyeevlerinde sunulan hizmetin koordine edilmesi ve zapturapt altında alınmasını istediklerini belirten Başkan Vekili Şahin, “Türkiye’nin her yerinde taziye evi kültürü yok. Burada ise gelenektir. Buralarda verilen hizmetlerde de tek düzelik yok.
Biliyorum ki bu taziye evlerini yöneten arkadaşların da ciddi sıkıntıları var. Eleman, elektrik-su faturaları, çay-şeker ve benzeri maliyetleri çekip çevirmede zorlandığınızı biliyorum.
Biz Batman Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü olarak bir cenazede, araç tahsisi, mezar kazımı, kefenleme, yıkama, defin gibi tüm işleri ücretsiz yapıyoruz. Bu hususta kimseden para almıyoruz. Vatandaş bununla uğraşmıyorsa, devamı olarak taziye evlerindeki hizmeti de verelim.
Çay, şeker, elektrik, su ve hatta yapabilirsek yemeğini de tamamen biz karşılayalım. Kulağımıza bazı yerlerde fahiş fiyatlar talep edildiği, birilerinin bu işi ticarete döktüğü söylentileri geliyor. Zenginin ve fakirin cenazesi arasında fark olmasın. Hepsini tek elden ve tek düzenden yapalım” dedi. Toplantıya katılanların tamamı, öneriyi olumlu karşıladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK ET OPERASYONU: 42 BİN TL CEZA
- 02ZEYNEP ODUNCU’DAN “EK KAYNAK KİTAP” SORULARI
- 03Batman, TEKNOFEST’ten 4 ödülle döndü
- 04NASIROĞLU “BATMAN’DA İLMİK İLMİK YOL HARİTASI İŞLİYORUZ”
- 05BATMAN BAROSU TÜRKİYE ŞAMPİYONU
- 0655 HAFIZ BELGELERİNİ ALDI
- 071344 İŞLETME DENETLENDİ
- 08ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ
- 09PETROLSPOR 5'TE 5 YAPTI
- 10EKMEN “ADALET SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”
- 1130 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 12ESNAF ODASI'NDAN "TEKSTİL FUARI" ÇAĞRISI
- 132.600 TON HAFRİYAT BERTARAF EDİLDİ
- 14Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
- 15Batman Belediyesi’nden hijyen çalışması
Henüz Yorum yok