Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
Aşırı sıcakların etkili olduğu Temmuz ayında, Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaştı.
Haziran ayına göre tüketim oranı yaklaşık %57 artış gösterirken, günlük kullanımda en yüksek değer Şanlıurfa’da kaydedildi.
KAÇAK KULLANIMI ALTYAPIYI ZORLUYOR
Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre; Haziran ayında 1 milyon 767 bin MWh olan toplam tüketim, Temmuz ayında 2 milyon 780 bin MWh’ye yükseldi. 31 Temmuz 2025 günü, yalnızca Şanlıurfa’da 45.088 MWh tüketim gerçekleşti. Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır (23.444 MWh) ve Mardin (19.609 MWh) izledi. Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, sıcaklıkla birlikte artan tüketimin, özellikle tarımsal sulamada kullanılan **kaçak elektrik** yüküyle birleşerek altyapıda ciddi sorunlara yol açtığını söyledi. Obut, “Şebekedeki yoğunluk, kaçak elektrikle birleşince altyapı zaman zaman sınırlarına dayanıyor. Bu da dalgalanmalara ve kesintilere neden oluyor” dedi. Siverek ilçesinde yaşanan bir olayı örnek veren Obut, kaçak kullanım ve aşırı yüklenme nedeniyle bazı trafoların yandığını, ekiplerin ise **45 dakika içinde müdahale ederek enerji sağladığını** belirtti. Kırsal alanlara enerji verilmesi için ekiplerin uzun süre sahada kaldığını da sözlerine ekledi.
İLETİM SİSTEMLERİ DE ETKİLENİYOR
Tarımsal sulama sistemlerinde kompanzasyon eksikliği nedeniyle oluşan aşırı yükün, sadece dağıtım şebekesini değil, zaman zaman ulusal iletim sistemlerini de etkilediğini vurgulayan Obut, “Bu da arızalara yol açabiliyor. Vatandaşlarımızdan elektriği tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz. Bu sistemin sağlıklı işlemesi için büyük önem taşıyor” diye konuştu. Dicle Elektrik, kayıpsız ve kesintisiz enerji dağıtımı hedefiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde aşırı sıcaklara karşı enerji arzını sürdürülebilir kılmak için çalışmalarına devam ediyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 02RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 03ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 041 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 05"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 06ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 07Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 08Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 09Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 10DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 11HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 12BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 13Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 14HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 15BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET




Henüz Yorum yok