UCA “PET-BT CİHAZI NEDEN YOK?”
UCA “PET-BT CİHAZI NEDEN YOK?”
HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, kanser tanısı ve tedavisi için kullanılan PET-BT cihazının Bölge Devlet Hastanesi’nde bulunmaması üzerine Meclis’e soru önergesi verdi.
HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’da PET-BT cihazının bulunmaması üzerine TBMM’ye soru önergesi sundu.
Milletvekili Uca’nın soru önergesi şöyle; “Kanser tanısı ve tedavisi için elzem olan PET-BT cihazı 356 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi olmak üzere Batman’da bulunan altı hastanenin hiçbirinde bulunmamaktadır. Onkoloji (kanser) alanında tümörün saptanması, tümör yayılım derecesinin belirlenmesi, radyoterapi planlanması, tedaviye yanıtın değerlendirilmesi ve bazı durumlarda mevcut kitlenin iyi huylu mu kötü huylu mu olduğunu belirleme amacıyla kullanılan PET-BT cihazının 600 bin nüfusa sahip Batman’daki hastanelerde bulunmaması, oradaki vatandaşların sağlık hakkından tam olarak yararlanmasını engellemektedir.
Bölge halkı, kanser gibi acil tedavi gerektiren ve hayati öneme sahip bir hastalığın tedavisi için Batman’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Diyarbakır başta olmak üzere civar illere gitmek zorunda kalmaktadır. Bu bağlamda; - Batman hastanelerindeki PET-BT cihazı eksikliğinden dolayı tedavi için civar illere gitmek zorunda kalan hastalar, Koronavirüse yakalanma riski gibi birçok hayati tehlikeyle karşı karşıya kalmaktadır.
Bu bağlamda hastaların mağduriyetini gidermeye yönelik bir çalışmanız mevcut mudur?
Kanser hastalığının erken tanısının yaşamsal bir önemde olması nedeniyle hastaların PET-BT cihazına kolayca ulaşması elzemdir.
Kanser hastalığının ülkemizde yaygın olması göz önüne alındığında, kanser tedavisinde hayati önemde olan bir cihazın 600 bin nüfuslu Batman ilinde bulunmamasının gerekçesi nedir?
Bu eksikliği gidermeye yönelik bir girişiminiz bulunmakta mıdır?
Batman’da son bir yılda kaç kanser vakası tespit edilmiştir? Bir yıl içinde kansere bağlı kaç ölüm gerçekleşmiştir? Şu anda kanser tedavisi gören kaç hasta bulunmaktadır?”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GAZETECİ TUNÇ'TAN "SUSMADIM" KİTABI
- 02"Okul güvenliği Türkiye’nin bir numaralı gündemidir"
- 03FIRAT “GÜVENLİK ZAAFI KABUL EDİLEMEZ”
- 04VALİ CANALP “TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”
- 05İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 06242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 073 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 08AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 09HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 10NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 11ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 12AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 13EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 14KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 15TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ




Henüz Yorum yok