BATMAN SİNEMA AKADEMİSİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
BATMAN SİNEMA AKADEMİSİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Batman Sinema Akademisi başvuruları başladı. Yönetmenlik, senaryo ile sinema tarihi ve eleştirmenliği olmak üzere üç ana dalda eğitimim verileceği akademi sonunda öğrenciler kendi filmlerini çekecek. Akademiye başvurular 18 Ocak’ta sona erecek.
Batman Belediyesi tarafından genç yetenekleri sinemaya kazandırmak amacıyla bu yıl ilki yapılacak Batman Sinema Akademisi başvuruları başladı. İki aylık pratik yoğunluklu akademi kapsamında yönetmenlik, senaryo ile sinema tarihi ve eleştirmenliği olmak üzere üç ana dalda eğitim verilecek. Alanının deneyimli isimleri tarafından verilecek eğitimlere katılan öğrenciler akademi sürecinde eğitmenler gözetiminde pratik yapma şansı da bulacak.
ÖĞRENCİLER KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEK
Yönetmen Bekir Bülbül, senarist ve oyuncu Recep Çavdar ile sinema eleştirmeni Suat Köçer’in eğitmen olarak katılacağı akademide dersler 20 Ocak’ta başlayacak. Teorik eğitim alacak öğrenciler akademi sürecince yazacakları senaryoları eğitmenler gözetiminde filme çekme şansı bulacaklar. Çekilen filmler, Batman Belediyesi tarafından düzenlenecek gala gecesinde sinemaseverlerle buluşacak.
USTALARLA BİR ARAYA GELECEKLER
Batman’da sinema kültürünün gelişmesi ve bu alana yeni yeteneklerin kazandırılması amacıyla, sinema eleştirmeni Suat Köçer’in danışmanlığında düzenlenecek akademiye Türk sinemasının usta isimleri de katılacak. Yurt içi ve yurt dışı film festivallerinden ödüllerle dönen ustalar bir araya gelecekleri öğrencilerle bu alandaki düşünce ve deneyimlerini paylaşacak.
BAŞVURULAR 18 OCAK’TA SONA ERİYOR
Batman Sinema Akademisi başvuruları 18 Ocak’ta sona erecek. 20 Ocak’ta başlayacak eğitimler iki ay sürecek. Adaylar, akademiyle ilgili detaylı bilgiye belediyenin web sitesi üzerinden ulaşabilecek. Akademiye başvurular yine belediyenin web sitesi üzerinden gerçekleşecek. Akademiye 18 – 35 yaş aralığındaki herkes başvurabilecek.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0176.362 KİŞİ UÇTU!
- 02“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 03ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 04ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 05MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 06OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 07ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 08Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 09“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 10PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 11OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 12BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 13KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 14BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 15PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok