KANSER HASTALARI CORONAVİRUS AŞISINI YAPTIRABİLİR Mİ?
Kanser hastalarının, Covid-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak kendileri için önem arz ettiğini belirten Ergün, “Kanser hastaları güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler” dedi.
Enfeksiyonlardan korunmanın en iyi yolun aşılanma olduğunu vurgulayan Dr. Yakup Ergün, “Kanser hastaları, Covid-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak önem arz etmektedir. Bu tür enfeksiyonlardan korunmada en etkili yolun aşılanma olduğu iyi bilinmektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafınca ülkemizde uygulanmasına başlanan SINOVAC aşısı tıpkı grip aşısı gibi inaktif (ölü) aşı olup yan etkiler açısından en güvenilir aşı grubundadır. Başta Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olmak üzere kanserle ilgilenen uluslararası birçok kuruluş, kanser hastalarının Coronavirus aşısını yaptırmasını önermektedirler. Bu bağlamda bizde kanser hastalarımıza sırası gelince Coronavirus aşısını yaptırmalarını öneriyoruz.” diye konuştu.
Açıklamasının devamında Ergün, “Diğer önemli bir husus ise aktif olarak kanser tedavisi alan hastalarımızın durumudur. Bu hastalarımız da güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler. Ancak bazı kemoterapi ilaçları kan değerlerini belirgin olarak düşürdüğünden aşı yapılan yerde kanama görülebilir. Bu nedenle kan değerini düşürebilen kemoterapi ilacı alan hastalarımıza aşı öncesi kan değerlerini kontrol ettirmelerini, kanama açısından risk teşkil edecek kan düşüklüğü olmaması halinde aşılarını gönül rahatlığıyla yaptırmalarını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 02BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 03ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 04BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 0542 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0640 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 07“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 08ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 10PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 11BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 13TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 14“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 15ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”




Henüz Yorum yok