“NE ACIMIZ DİNDİ NE DE ÖFKEMİZ”
‘Ne acımız dindi ne de öfkemiz’
Batman Emek ve Demokrasi Platformu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ikinci yılı dolayısıyla Yılmaz Güney Sergi Salonu önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı platform adına İnşaat Mühendisleri Odası Batman Temsilcisi Şahin Bavli okudu.
‘DEPREM DEĞİL İHMAL ÖLDÜRDÜ’
Depremin ardından iki yıl geçmesine rağmen acının ve öfkenin dinmediğini vurgulayan Bavli, doğal afetin göz göre göre gelen bir felakete dönüştüğünü söyledi. Felaketin ardından depremzedelerin kaderine terk edildiğini belirten Bavli, gerekli bilimsel ve teknik önlemler alınmadığı için binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ifade etti.
"DEPREMZEDELER İLK GÜNDEN BERİ YALNIZ BIRAKILDI"
Bavli, hükümetin depremzedelere yeterli desteği vermediğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve milyonlarca insanın hâlâ temel yaşam koşullarından yoksun olduğunu dile getirdi. Barınma, beslenme ve eğitim gibi temel haklara erişimde büyük sıkıntılar yaşandığını vurguladı.
‘İKİ TRİLYON TL NEREDE?’
Bavli, hükümetin depremzedeler için 2 trilyon TL kaynak ayırdığını açıklamasına rağmen, bu paranın nereye harcandığının belirsiz olduğunu belirtti. Birçok bölgede molozların bile hâlâ kaldırılmadığını ve binlerce insanın çadırlarda yaşamaya devam ettiğini ifade etti. Açıklama, kaybedilen vatandaşların saygıyla anıldığı ve depremzedelerle dayanışma çağrısında bulunularak sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok