ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ
Batman Belediyesi, sosyal ve halk sağlığı kapsamında başlattığı eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

Kadınlara yönelik başlattığı sağlıklı yaşam çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek bir çalışmaya daha imza attı. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite ile mücadele ve teknoloji bağımlılığının önüne geçmek amacıyla Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, Hürriyet Ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Pelda Tüzün ve Psikolog Ahmet Sütçü, yaklaşık 100 öğrenciyi; ‘Sağlıklı Beslenme’, ‘Teknoloji Bağımlılığı’ ve ‘Akran Zorbalığı’ konuları hakkında bilgilendirdi.
Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Tahir Yarba, ortaokul çağındaki öğrenciler arasında akran zorbalığını önlemek, farkındalık yaratmak, empati geliştirmek ve çocukların ekran karşısında geçirdikleri sürenin giderek uzaması ile birlikte, yaşına uygun olmayan internet sitelerinde vakit geçirmesinin önlenmesi amacıyla bilgilendirme amaçlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çocukların enerji ve besin ögelerinin yetersiz ve sağlıksız kaynaklardan almasıyla birlikte okuldaki başarısının yanı sıra büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Dr. Yarba: “Günümüz şartlarında pratik öğünlere yönelmeyi tercih ediyoruz. Bu pratik öğünler ne yazık ki çoğunlukla fast-food veya işlenmiş/paketli gıdalardan oluşuyor. Bu doğrultuda çocuklara sağlıklı beslenme önerilerinde bulunulmuştur” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok