ÖNLÜ, ''OKULLARIN İHTİYACI HEMEN KARŞILANMALI''
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yüz yüze eğitimin 1 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla beraber okullarda güvenlik, temizlik görevlisi ve hijyen konularında ihtiyaçların ortaya çıkacağını belirterek okullarda hizmetli personel sayılarının yetersiz kalacağını söyledi.
Kurumlarda bulunan birçok hizmetli personelin bugüne kadar İş-Kur tarafından sağlanan TYP çalışanları aracılığıyla karşılandığını ifade eden Önlü, “Bu yıl okullarda hizmet vermesi için TYP çalışanlarının göreve başlamadığı gibi, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen, temizlik ve güvenlik personeli alım ilanın olmaması eğitim yöneticilerini endişeye sevk ediyor.
Bu durum okullarımız yüz yüze eğitimin tam zamanlı sürdürülmesinde sarf ettiği gayreti boşa çıkarmakta, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında aksaklıklara neden olmaktadır” dedi. Batman genelinde 685’in üzerinde okul bulunduğunu, yapılan planlama ile okulların büyük bir kısmının hizmetli personelden yoksun kalacağını dile getiren ÖNLÜ, “Bu sorun Sayın Valimizin inisiyatifi ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla ek bir bütçe ayrılarak alınacak güvenlik ve TYP çalışanı sayesinde giderilebilir. Bu sayede okul bütçesinden yoksun Okul Müdürlerimizin endişeleri giderilmiş olacak, sağlıklı bir eğitim öğretim ortamının sağlanması kolaylaşacaktır. Aksi takdirde temizlik ve güvenlik noktasında okullarımızın telafisi mümkün olmayan durumlarla karşılaşması muhtemeldir” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok