Gerçeği aratmayan tatbikat nefes kesti
Batman’da AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğünde “Sivil Savunma Günü” ve 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında tahliye, yangın söndürme, arama ve kurtarma ile ilk yardım tatbikatı yapıldı.
Tatbikata, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, TP Bölge Müdür Vekili Güven Tuluk, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ve bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Senaryo gereği yapılan ihbarı değerlendiren TPAO ve Belediye itfaiye ekipleri, 112 sağlık ekipleri, UMKE ve AFAD ekipleri, olay yerine geldi. Tatbikatta, senaryo gereği binada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Daha sonra TP Bölge Müdürlüğü binası boşaltıldı. Binanın üst katında mahsur kalan yaralılar ve çalışanlar, AFAD ekipleri ve UMKE ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Dışarı çıkarılan yaralılara ilk müdahale sağlık ekiplerince yapılarak, yaralılar hastaneye nakilleri sağlandı. Daha sonra enkaz altında kalan şahısları kurtarma çalışması yapıldı.
UMKE, AFAD, 112 Sağlık Müdürlüğü, TPAO ve Belediye İtfaiye Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta gerçeği aratmayan sahneler yaşandı.
Yapılan tatbikatın ardından Vali Ahmet Deniz, öğrencilerle bir araya gelerek, deprem ve yangın ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
Ardından basına açıklamada bulunan Vali Deniz, halkın bilinçlenmesi adına bu tür tatbikatların önemli olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğümüzün diğer kurumlarla ortaklaşa tatbikatını izledik. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin yaklaşık yüzde 60’ı 1’inci ve 2’inci derece deprem kuşağıdır. Özellikle insanlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek çok önemlidir. Bu tatbikatlar onun için önemlidir. Hem depreme hazırlık açısından hem de diğer acil durumlara hazırlıklı olunması açısından bu tür tatbikatlar önemlidir.”
AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle halkın bilinçlenmesi açısından bir dizi etkinlik yaptıklarını belirtti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05BATMAN’DAN DİREKT ŞEVVAL UMRESİ UÇUŞU
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok