"Haftanın Hadisi" projesiyle öğrenciler hadis ezberliyor
İmam Hatip Liseleri Türkiye'de başarı kalitesini arttırmanın yanında farkındalık oluşturan çalışmalarla da adını duyurmaya devam ediyor. Daha önce birçok başarıya imza atan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Haftanın Hadisi" projesi ile her hafta yeni bir Hadis-i Şerif öğrenip, hayatlarına hadislerle yön vermeye çalışıyorlar.
Geçen yıl "Haftanın Ayeti" projesiyle büyük bir takdir toplayan imam hatip öğrencileri, çalışmalarına bu yıl ise "Haftanın Hadisi" projesiyle devam ediyorlar. Her hafta işledikleri hadisi, kimi öğrenciler ezberleyip hayatına geçirirken, kimi ise ilk defa duyduğu ve öğrendiği hadisin mutluluğunu yaşıyor.
"Arkadaşlarımıza Haftanın Hadisini ezberlemelerini öneriyoruz"
"Haftanın Hadisi" projesi ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren öğrencilerden Zeynep Keskin, "Gecen yıldan beri Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Peygamber Efendimizin Hadislerini her hafta işliyoruz. Geçen sene sürekli her haftanın başında ayet işliyorduk. Bu yıl ise her haftanın başında hadis işliyoruz. Bu şekilde kısa da olsa öğrencileri bilgilendiriyoruz. Hadisin Arapçasını okuduktan sonra tercümesini yapıp son olarak bir arkadaşımız yorumlayıp hadis hakkında sınıfa bilgi veriyor. Bu şekilde 'Haftanın Hadisini' sınıfa tanıtmış oluyoruz. Her pazartesi sınıfları gezip Haftanın Hadisini işledikten sonra sınıfın kapısına veya panosuna asıyoruz. Tüm arkadaşlarımızın bu hadisten faydalanması için yapıyoruz. Her hafta astığımız hadis ve ayetleri öğrencilerin ezberlemelerini istiyoruz. İmam hatip çıkışlı öğrencinin hadis ve ayet bilmesi gerekir. Bunun için arkadaşlarımızın haftanın hadisini ezberlemelerini öneriyoruz." dedi.
"Bu çalışmayı diğer okullara da tavsiye ediyoruz"
Geçen sene "Haftanın Ayeti" olarak işledikleri projeye bu sene "Haftanın Hadisi" olarak devam ettiklerini dile getiren öğrencilerden Fatma Çoban, " Öğrenci arkadaşlarımız bu uygulamadan çok memnundurlar. Bizde gerçekten çok memnun oluyoruz ve bu iş için kendimizle gurur duyuyoruz. Bu vesileyle bizler de çok güzel bilgiler ediniyoruz. Öncelikle sınıfa girip bir arkadaşımız Arapçasını, bir arkadaşımız tercümesini yaptıktan sonra açıklamasını yapıyoruz. Öğrencilerde bundan faydalanıp bilgi ediniyor. Her Haftanın Hadisini işledikten sonra sınıfa asıyoruz. Haftanın Hadisi projesinin faydasını gördüğümüz için bu projeyi sürdürüyoruz. Bu çalışmayı diğer okullara da tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0142 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0240 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 03“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 04ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 06PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 07BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 08SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 09TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 10“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 11ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 12235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 13ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 14MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 15TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI




Henüz Yorum yok