15 Temmuz şehitleri için 3 dilde mevlit okutuldu
Batman Valiliği tarafından “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Kudret Camisinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için 3 dilde mevlit okutuldu.
15 Temmuz darbe girişimi seneyi devriyesi dolayısıyla mevlit programı öncesi sabah saatlerinde Batman Valisi Ahmet Deniz, Seyitler Mahallesi Karşıyaka Mezarlığında metfun olan askerlerin kabirlerini ziyaret etti.
Kabir ziyaretine Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Karşıyaka Mezarlığında metfun olan asker Mazhar Sonğur, Mehmet Sait Cengiz ve Cevat Gülmez’in kabirlerini ziyaret eden Vali Ahmet Deniz’i, askerlerin aileleri karşıladı. Burada askerlerin mezarına gül bırakan Vali Deniz, ailelerin bir kez daha başsağlığı diledi. Ziyarette Kur’an okunup, İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dualar edildikten sonra Vali Deniz, kabir ziyaretinin ardından Karşıyaka Mezarlığından ayrıldı.
15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu
Vali Ahmet Deniz, kabir ziyaretinin ardından “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında saat 11.45’de Bahçelievler Mahallesi Kudret Camisinde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen Hatm-i Şerif Duası ve Mevlid-i Şerif programına katıldı.
İl Müftülüğü görevlileri tarafından 3 dilde okutulan mevlide, Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde okutulan mevlidin ardından son buldu.
Programın ardından açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz’un artık “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak yasal mevzuatlarla kabul edildiğini söyledi.
“Şehitlerimiz bu ülkenin tabusu”
Vali Deniz, “Bugün önce şehitlerimizin mezarını ziyaret ettik, dualar ettik, Kur’an okundu. Daha sonra Mevlid-i Şerif okundu. Şehitlerimiz bu ülkenin tabusu. Onlar var ki biz varız. Onların yakınları var ki biz buradayız. Onlara değer vermeyen milletler asla ve asla ayakta duramaz. 15 Temmuz’da tanka, mermiye, ölüme yürüdüler ve şehit oldular. Yüce Peygamberimize komşu oldular. Şehitlik makamı Peygamberlik makamından sonra en yüce makamdır. Mekânları cennet olsun. Bizlere düşen de onlara layık olabilmektir. Vatanımızın birliği, beraberliği için gece-gündüz demeden çalışmak, onların anılarını yaşatmak ve 15 Temmuz’daki Çanakkale ruhuyla nasıl hareket ettiğini bu asil milletin gençlerine, çocuklarına anlatmak çok önemlidir.” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok