TEKSTİLCİ ESNAFI DESTEK İSTİYOR
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tekstil sektörü üyelerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı farklı sektörden bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor. Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Başkan Çiftçi, “Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyoruz. Sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı şikayet ve talep da bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. Tekstil atölyelerini hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında ilimiz için çok büyük bir fırsattır. Tekstil alanında istihdam sayısı 50 bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar ve sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor.
Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları kurumlarımız denetlesin işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin. Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır. Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir.
Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsa ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok