Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
Batman Valisi Ekrem Canalp, yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek kent gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Vali Canalp, özellikle kaçak yapılaşma konusunda bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve bundan sonraki süreçle ilgili kararlı mesajlar verdi.
''KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMADIK''
Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Özel Kalem Müdürü Feyyaz Tunç ve Basın Müdürü Vahap Asma’nın da hazır bulunduğu toplantıda Canalp, “Kaçak yapılaşmaya asla göz yummadık, bundan sonra da göz yummayacağız” dedi. Göreve geldiği günden bu yana kaçak yapılaşmayla ilgili net bir duruş sergilediklerini belirten Canalp, “Üç yıldır Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütüyorum. Bu süre zarfında Batman’da tek bir kaçak katın yapılmasına izin vermedik. Kaçak yapı yapmak isteyen oldu mu? Evet, oldu. Ancak biz, kim olduğuna bakmaksızın hukuku işlettik. Bir İl Genel Meclisi üyesinin yaptığı kaçak katı da, kent merkezinde bir otelin ruhsatsız olarak inşa edilen dördüncü katını da yıktık” ifadelerini kullandı. Batman’da imar disiplinini korumanın şehircilik açısından hayati bir mesele olduğunu vurgulayan Vali Canalp, “Kaçak yapılaşma sadece estetik bir sorun değildir; altyapıdan ulaşıma, güvenlikten sosyal donatı alanlarına kadar birçok sorunu beraberinde getirir. Eğer bu şehirde imar düzenini koruyamazsak, gelecekte kontrol edilemez bir plansızlıkla karşı karşıya kalırız” diye konuştu.
''BU KARARLILIK BATMAN'DA İLK KEZ UYGULANDI''
Kaçak yapılarla mücadelede ortaya koydukları kararlı duruşun Batman’da daha önce benzeri görülmemiş bir uygulama olduğunu söyleyen Vali Canalp, “Bu şehirde üç yıl boyunca kaçak yapılaşmanın bu kadar etkili şekilde engellendiği başka bir dönem olmadı. Geçmişte bu konuda yeterince irade gösterilmediği için vatandaşlarımız da cesaret bulmuştu. Ancak artık herkes şunu biliyor; bu şehirde kaçak yapıya müsamaha gösterilmiyor ve gösterilmeyecek” dedi. Batman, Türkiye’de uydu kent projesinin uygulanacağı beş pilot ilden biri olacak diyen Vali Canalp, “Özel İdare 6 bölge belirlemişti ancak Diktepe’yi projeden çıkardım. Uydu kentlerimiz verimli ovada değil, kayalık bölgelerde olacak. Böylece hem şehirleşmeyi disipline edeceğiz, hem de tarım alanlarını koruyacağız” ifadelerini kullandı.
ÖZER; ''İTİRAZLARLA SÜREÇ UZUYOR, AMA HAKLIYIZ''
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kaçak yapı tespitlerinin vatandaş ve muhtar ihbarlarıyla başladığını belirtti. Özer, “Yapı sahipleri bilgilendiriliyor; ruhsat alınmazsa yıkım kararı veriliyor. Bazıları süreci mahkemeye taşıyarak uzatmaya çalışıyor. Bu davalar 8 ay-1 yıl sürebiliyor ama genellikle idare lehine sonuçlanıyor. Biz hukuki süreci sabırla takip ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 02ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET
- 03RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 04ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 05REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 06FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR
- 07BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 08GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 09EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 10BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 1115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 12RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 13ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 14VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 15RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI




Henüz Yorum yok