Valilikten su tahliyesi uyarısı
Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Dicle Barajı'nda su tahliyesi esnasında can ve mal kayıplarının yaşanmaması için dere kenarlarına gidecek veya oralarda bulunan kişilere uyarılarda bulunuldu.
Dicle Barajı havzasına son günlerde düşen yoğun yağış nedeniyle baraj rezervuar alanına yüksek akımlarda su geldiğinin belirtildiği açıklamada, su seviyesinde ani yükselmeler oluştuğu bildirildi.
Açıklamada, "Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suların, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyesi zorunlu olduğundan 31 Ekim 2016 tarihinden itibaren 20 m3/s ile tahliye çalışmalarına başlanmış olup 22 Aralık 2016 tarihinde tahliye edilen su miktarı 180 m3/s'ye ulaşmıştır. Yağış yoğunluğu ve rezervuara gelen akım miktarına göre tahliye edilecek su debisi yeniden güncelleştirilecektir. Yağışların kesilmesi veya enerji üretimi ile istenen baraj işletme programına uygun seviyeye ulaşılması halinde tahliye işlemine son verilecektir. 2016-2017 döneminde gelebilecek yüksek akımlara bağlı olarak baraj işletme programları çerçevesinde barajlarımızdan zorunlu ve kontrollü olarak su tahliye edilmesi söz konusu olacağından, su tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi açısından vatandaşlarımızın uyarılara riayet etmeleri önem arz etmektedir." denildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01STK’LAR İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
- 02MELE MUSTAFA BARZANİ, BATMAN’DA ANILDI
- 03VALİ CANALP, ÇALIŞAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI
- 04RAMAZAN SOFRASINDA ASKON BULUŞMASI
- 05VALİ CANALP, GERCÜŞ’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 06BATMAN'DAN BÖLGESEL GERİLİME TEPKİ
- 07BATMAN’DA TİYATROYA YENİ SOLUK
- 08KADINLAR 8 MART ÖNCESİ COŞKUYLA BULUŞTU
- 09OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 10BELEDİYEDEN GECE TEMİZLİĞİ ATAĞI
- 11BATMAN’DA 33 FİRARİ YAKALANDI
- 12“HER DOĞRU ÇAĞRI HAYAT KURTARIR”
- 13ÇELİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 14MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 15ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok