EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ
EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ
Batman Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacının kesintisiz bir şekilde karşılanabilmesi için vatandaşlara suyun tasarruflu kullanımı konusunda çağrıda bulundu.
Büyükşehir yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman’da artan nüfusla birlikte yapılaşma ve su kullanımı artıyor. Evde alınabilecek tedbirleri sıralayan Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, şebeke suyuyla bağ, bahçe sulanmamasını, halı yıkamalarında suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.
Batman’da her ne kadar su sıkıntısı yaşanmasa da, suyu dikkatli kullanarak tasarrufun elden bırakılmaması gerektiğini belirten yetkililer: “Gelecekte su sorununun yaşanmaması için bugünden bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Evimizde akan muslukları mutlaka onarmalıyız. Saniyede bir damla su akıtan musluk yılda 12 bin litre su harcar. Bunu Batman geneline yaydığımızda astronomik rakamlara tekabül etmektedir. Bulaşıklar, elde yıkamak yerine tasarruflu makinelerde yıkandığında yılda 31 bin litre su tasarruf sağlayabiliriz. Tarımda kullanılan vahşi sulama yöntemi de yüzde 50 su kaybına neden olmaktadır. Öte yandan, tasarruflu su başlığı kullanılması ve muslukların ucuna birkaç liralık perlatör takılması halinde ciddi oranda su faturasında tasarruf sağlanacaktır. Duşta boşa akan suyun temizlik için kullanılması da başlıca alternatif tasarruf tedbirleri arasında yer almaktadır” diye kaydetti.
Vatandaşların yanı sıra kendilerinin de su tasarrufu konusunda bir dizi önlem ve tedbirler alındığını hatırlatan Batman Belediyesi: “Altyapı seferberliği kapsamında özellikle asbestli borularda köklü değişiklik yaptık. Bununla birlikte hem su kalitesini artırdık hem de kayıp kaçak oranlarında büyük ölçüde düşüş sağlayarak tasarruf elde ettik. Kayıp kaçak su çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” diye belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok