“Bangladeş’teki idamlar tüm Müslümanlara ihtardır”
Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslamî lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Yapılan idamların Müslümanların sessizliğinden kaynaklandığına işaret eden Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Müslümanları bir an önce uyanışa davet etti.
Ergin, "Bangladeş’te idam edilen Motiur Rahman Nizami ve Cemaat-i İslami’nin liderlerinin idamlarını üzülerek duyuyoruz ve nefretle kınıyoruz. Onlar şehittirler. Bizler onlara değil kendimize üzülüyoruz. İslam dünyasının ve İslam âlimlerinin yaşanan bu musibetlere rağmen sessizliği hakikaten bizleri derinden üzüyor. Yaklaşık 2 milyar Müslüman’dan bahsediliyor ama İslam’ın yetiştirmiş olduğu bu nadide insanların idamına bir ses çıkaramıyoruz." dedi.
“Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz”
İslam kıyafetiyle görünen insanlar tarafından âlimlerin idam edilmesinin çok manidar bulduğunu söyleyen Ergin, “Bu idamlar bizce uluslararası emperyalizmin topyekûn İslam’a savaş açtığını gösteriyor. Dünyanın her tarafında Müslümanlar katlediliyor. Müslümanlar aslında sınanıyor. Bugün Bangladeş’te yapılan bu idamlar aslında biz Müslümanlara da bir ihtardır. Müslümanlar olarak bu zulümlerin bize ulaşmayacağına inanıp ve buna tepkisiz, sessiz kalırsak yanılırız. Emperyalistler peyderpey Müslümanların tepkisini ölçüyorlar ve böylelikle projelerini ikame etmeye çalışıyorlar. Bu şehitlerimiz sayesinde inşallah Allah Müslümanlara veraset ve uyanış verir. Küfre karşı durmaları gerekirken Müslümanlar birbirleriyle uğraşmaya çalışıyorlar. Bu bizi zayıflatıp, emperyalistlerin elini güçlendiriyor. Bunun için Müslümanları birlikteliğe ve uyanışa davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 02ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 03BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 04BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 05“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 06NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 07“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 08KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 09“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 10HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 11“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 12Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 13BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 14ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 15İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ




Henüz Yorum yok