"Kanaatkâr olanlar her zaman mutlu olan kimselerdir"
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Ayın Değerler Eğitimi" kapsamında öğrencilere 2 gün süresince "Kanaatkârlık" konusu üzerinde seminer verildi.
Seminer; Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. M. Nurullah Aktaş ve Batman Vaizi Alaattin Kılıç tarafından verildi.
Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen seminere çok sayıda öğrenci katıldı.
Seminer etkinliği ile hem eğlenen hem de kanaatkârlık değerini öğrenen öğrencilere aynı zamanda konu anlatımının yapıldığı ve öğrencileri de konferansa dâhil ederek sıcak bir söyleşi ortamı oluşturan Dr. M. Nurullah Aktaş ve Vaiz Alaattin Kılıç kanaatkârlık değerini farklı yönleri ile ele aldı.
Burada yaptığı konuşmada kanaatkârlığın kendinden, halinden, huyundan memnun olmak olduğunu söyleyen Kılıç, "Kanaatkârlık, kendi karnı doyarken başkasını aç görmeye dayanamamak demektir. Önce isteyeceğiz ve çalışacağız, sonra kazandığımızla yetineceğiz ve dünyamıza sahip çıkacağız." dedi.
Kanaatkâr olanın her zaman mutlu olacağını ifade eden Dr. M. Nurullah Aktaş, "Kanaatkâr olan, gönül hoşluğu olan kimse, en zengin olan kimsedir. En fakir kimse ise içinde tatmin olmamış birçok arzularla dolu olan kimsedir. Kanaatkâr olanlar her zaman mutlu olan kimselerdir. İnsan her zaman kanaatkâr olan, her zaman sevinç dolu olan, her zaman mutlu olan, ideal olan bir hayat yaşamalıdır." diye konuştu.
Yaptıkları etkinlikle ilgili konuşan Okul Müdürü Hasan Keskin ise şunları söyledi: "Değerler sayesinde birey, diğer insanlar ile etkili iletişime geçebilir ve sosyal konumunun belirlenmesi için uygun bir altyapı oluşturabilir. Toplumsal bütünlüğün sağlanması ve ortak amaçların belirlenmesi için değerler eğitiminin okullarımızda sistemli ve etkili bir biçimde yapılması zorunludur. Değerler, öğrencilere okul içinde ve dışında değerleri pratiğe dönüştürmeleri için uygun ve etkili fırsatlar sağlanmalıdır."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0142 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0240 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 03“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 04ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 06PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 07BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 08SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 09TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 10“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 11ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 12235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 13ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 14MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 15TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI




Henüz Yorum yok