B.Ü.'DE "KARİYER REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI"
Batman Üniversitesinde “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı” toplantısı düzenlendi.
Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi” kapsamında Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı toplantısı düzenlendi.
TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi 15-29 yaş arası Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin Artuklu Üniversitelerinde eğitim görmekte olan öğrencileri kapsıyor.
Proje ile TRC3 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplar gibi işsiz bireylerin ve işverenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi, genç istihdam meselesini ele alarak yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ile bölge dışı göçlerin önüne geçilmesi ve kamuoyunun genç istihdamı meseleleri hakkında farkındalığın arttırılması hedefleniyor.
Toplantıda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, iş hayatında ilerlemek için her zaman şans faktörünün önemli olmadığını, çalışarak kariyer hedeflerinin gerçekleştirilebileceğini, her zaman daha ileri gitmek için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.
Etkinliğin amacının öğrencilere kariyer adımlarında rehberlik etmek, yol göstermek olduğunu belirten Prof. Dr. Rohat Cebe, bölgedeki istihdamın arttırılmasının ve böylece bölge dışına göçün engellenmesinin bölge açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
Ardından konuşma yapan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Uzmanı Ahmet Kaan Ketboğa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışarak bölgesel kalkınması az olan bölgelerin kalkındırılması amacı ile çeşitli toplantılar düzenlediklerini ve bölgeye değer katmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Levent Erkan, ilde ve çeşitli yerlerde yapmış olduğu çalışmalardan, çalışmalar yürütülürken karşılaşılan zorluklardan ve pes etmeden çalışarak zorlukların üstesinden gelinebileceğini söyledi.
Kariyeri boyunca çeşitli kadrolarda görev aldığını anlatan Erkan, her işin çok önemli olduğunu, farklı kadrolarda çalışarak çeşitli iş tecrübeleri edinilmesi gerektiğini ve herkesten bir şeyler öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle pandemi döneminde teknolojinin günlük hayattaki hızlı gelişiminin etkisini gördükten sonra teknolojinin önemini daha iyi fark ettiğini belirten Erkan, teknolojinin gelişimine destek veren projelere öncelik verdiklerini kaydetti.
Kariyer Rehberi Özlem Yurdanur, istihdam ve kariyer rehberliği konularında gençlere çeşitli bilgiler sundu.
Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ise İŞKUR olarak gençlerin istihdamı için yürüttükleri çalışmalardan söz ederek gençlerin kariyer hedeflerine uygun olarak yararlanabilecekleri programlar ve iş olanaklarını anlattı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok