BATMAN’IN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN ÇALIŞMALAR MASADA
Daha yaşanabilir bir Batman için yürütülen projeler, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.
Toplantıya Vali Canalp’ın yanı sıra Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Ekrem Güngör, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Mustafa Caner Culukar, Beşiri Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı V. Muhammed Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Kadir Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan ile ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.
KUM OCAKLARINA SON 22 GÜNLÜK SÜRE

Kentin çevre temizliği, içme suyu, altyapı ve üstyapı çalışmaları, asfalt ve peyzaj düzenlemeleri, sanayi ve istihdam, eğitim ve sağlık gibi başlıklar toplantının ana gündemini oluşturdu. Vali Canalp, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanları çerçevesinde yürüttükleri hizmetlerde vatandaş memnuniyetini esas alarak çalışmaları seferberlik anlayışıyla sürdürmeleri talimatını verdi. Batman Belediyesi ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle kentin hava kalitesini artırmak ve daha yeşil bir Batman için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Şehir merkezinde hava kirliliğine neden olan kum ocaklarının şehir dışına taşınması için başlatılan süreçte, taşınmayan işletmelere son kez 22 günlük ek süre tanındı. Bu sürenin sonunda taşınmayan işletmelerin mühürleneceği belirtildi. Denetimler İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kuruluş onayı verilen ve Batman Çayı civarında kurulacak Sera OSB için parsel tahsislerinin biran önce yapılması amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne gerekli talimat verildi. Batman Belediyesi tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarında bozulan alanların vakit kaybetmeden onarılması gerektiğine dikkat çeken Vali Canalp, çalışmaların öncelikle ana caddelerden, ardından sokaklardan başlaması talimatını verdi. Kentte temizlik çalışmalarının örnek bir seviyeye yükseltilmesi amacıyla Vali Canalp, gece gündüz görev yapan temizlik ekiplerine teşekkür ederek, çöp konteynerlerinin deterjanla yıkanıp boyanması ve şehrin tüm noktalarının titizlikle denetlenmesini istedi. Kuraklık nedeniyle su kaynaklarında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Vali Canalp, Batman Çayı ve Garzan Çayı’ndan içme suyu temini için yürütülen çalışmaların hayati önem taşıdığını belirtti. Bu sürecin aksaksız yürütülmesi için Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevlendirildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok