FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
Yeni belirlenen asgari ücret artışının ardından, fırsatçı fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla Batman’da denetimler artırıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, özellikle gıda, içecek ve perakende sektörlerini mercek altına aldı.
Yetkililer, asgari ücret artışının maliyet unsurlarından yalnızca biri olduğunu vurgulayarak, bu artışın ürün ve hizmet fiyatlarına doğrudan ve orantısız yansıtılmasının ekonomik gerçeklerle uyuşmadığını belirtti. Haksız fiyat artışlarına asla izin verilmeyecek mesajı verilirken, denetimlerde fiyat etiketleri, kasa ile raf fiyatı uyumu, stok durumu ve mevzuata aykırı uygulamalar detaylı şekilde inceleniyor.
Mevzuata uymayan işletmelere idari para cezaları uygulanacağı ifade edildi. Vatandaşlar ise karşılaştıkları şüpheli fiyat artışlarını Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Haksız Fiyat Artışı Bildirim Sistemi veya Batman Ticaret İl Müdürlüğü’nün 0 (488) 215 28 14 numaralı telefonu aracılığıyla bildirebilecek. Bildirimlerin hızla değerlendirilerek işlem yapılacağı kaydedildi.
Ticaret Bakanlığı’nın ülke genelinde benzer denetimleri yoğunlaştırdığı, asgari ücret zammının enflasyonu tetikleyecek fırsatçılığa dönüştürülmemesi için kararlı bir tutum sergilendiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların duyarlılığının bu süreçte büyük önem taşıdığını vurguladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok