
19 yıllık emeği fıstık ağaçlarını kestiler
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yenipınar (Keverzo) köyünde Özalp ailesine ait 19 yıllık yaklaşık 140 fıstık ağacı, bilinmeyen bir nedenden dolayı kesildi. Ağaçlar aile ferdi A.Ö. tarafından kesildiği iddia edildi.
Yaklaşık 5 gün önce sabah saatlerinde bahçesindeki ağaçların kesildiğini gören Enver Özalp, durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan incelemenin ardından olayı gerçekleştirdiği belirtilen aile ferdi A. Ö’nün yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Geçim kaynakları olan fıstık ağaçlarının kesilmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu İLKHA muhabirine anlatan Özalp, kendisinin ve çocuklarının 19 yıllık emeklerinin heba olduğunu söyledi.
Köy muhtarı ve fıstık üreticisi Özalp, kesici bir aletle ağaçların çoğunun neredeyse kökünden söküldüğünü söyledi. 18 çocuğunun olduğunu geçimini fıstıkla temin ettiğini vurgulayan Özalp, yetkililerden destek çağrısında bulundu.
Özalp, “İlk defa böyle bir şey oluyor. Ağaç kesilmez. Bu 19 yıllık ağaçtır. Çocuklarım yıllardır bu ağaçlarla uğraştılar ve bu hale getirdiler. Tam verim zamanı geldi ve ağaçlar kesildi. Bu ağaçlar çocuklarımın geleceğiydi. 18 çocuğum var. Mağdur olmuşum, hakkımı istiyorum. 140 ağaç kesilmiş, yarısı kökten kesilmiş. Yüzde 80-90’ı zarar görmüş. Zararımın karşılanmasını istiyorum.” dedi.
“Okul okumadım, bu fıstıklara baktım”
Fıstık ağaçlarının bakımı nedeniyle okul okuyamadığını, bir saat içerisinde yıllarca çaba sarf ettiği emeklerinin heba olduğunu kaydeden Emin Özalp da “Ben bu fıstıklarla büyüdüm. Tüm çabam bir saatte boşa çıktı. Yetkililerden destek bekliyorum. Bu zararlarımızın karşılanmasını istiyorum. Bunu kimse böyle yapamaz. Okul okumadım, bu fıstıklara baktım. Okulum da bu fıstıklar da boşa gitti. Emeğimiz, çabamız boşa gitti.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok