
"Mutlu bir yuva hiç problem yaşanmayan bir ev demek değildir"
Batman’da görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine Batman İl Müftülük Konferans Salonunda İl Müftüsü Turgut Erhan ve Aile Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından 2 günlük "Temel Aile Bilinci Eğitimi" seminerleri düzenlendi.
İl Müftüsü Turgut Erhan, eğitim seminerine katılım sağlayan Kur’an Kursu Öğreticilerine "Aile Bilinci" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
İnsanların evlenerek hem huzurlu bir yuva kurmak, hem de topluma sağlıklı bir aile kazandırma arzusunda olduğunu söyleyen Erhan, "İnsanı var eden Yüce Allah, bu arzuyu gerçekleştirmesini ister. Nikâhla başlayan sağlam ve uzun soluklu bir birliktelik, Peygamberimizin önerdiği hayat tarzına da uygundur. Sevgili Peygamberimiz, yalnızlığa değil aile hayatına teşvik etmiştir." dedi.
"Mutlu bir yuva, hiç problem yaşanmayan bir ev demek değildir." diyen Erhan, "Huzurlu bir aile, sağlıklı bir iletişim ağı kurarak sorunları ve sıkıntıları insanca çözebilen aile demektir. Başından sonuna meveddeti yani gönlündeki sevgiyi seslendirebilmek ve en zor anlarda kalbindeki rahmetin sıcaklığını hissettirebilmek, gönül dilinin hâkim kılınmasına bağlıdır. Gönül dilinin yer ettiği bir ailede rahmet konuşur, şiddet susar; sevgi konuşur, nefret susar; dostlar konuşur, düşmanlar susar. Bilek gücü değil, yürek gücü konuşur." ifadelerini kullandı.
Seminerlere katılım sağlayan Kur’an Kursu Öğreticilerine tavsiyelerde bulunan Erhan, "Öğreten, başkalarına aktaran olarak kendi içimizde de bunu diri tutabilmek, canlı tutabilmek, başkalarına örnek olabilmek, o örnekliği sürdürebilmek için yol ve yöntemleri bulabilmek, sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayabilmek için böyle bir eğitim semineri düzenlemiş bulunmaktayız. Bu vesileyle burada öğrendiklerimizi hem ailemizde uygulayacak hem de kurslarımızdaki öğrencilerimize anlatacağız. Ailelerimizin Kur’an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde kurulmasına, korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olacağız." şeklinde konuştu.
Eğitim seminerlerinde Aile Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından katılımcılara "Ailem ve Ben", "Ailemde Bir Çocuk Var", "Ailemde Bir Genç Var", "Ailemde Bir Yaşlı Var", "Ailemde Bir Engelli Var", "Akrabalarım Var", "Ailemin İletişim Dili", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum", "Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum", "Ailemde Merhamet İstiyorum" ve "Ailem Dağılmasın" başlıkları altında sunumlar yapıldı.
Eğitim seminerleri İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok