“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı M. Sıddık Çiftçi, kentte son zamanlarda giderek artan uyuşturucu tehdidine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.
Kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil, toplumsal dayanışmayla sürdürülebileceğine dikkat çekti.
“Toplumun Desteği Şart”
Beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesi’ni ziyaret eden Başkan Çiftçi, Yazı İşleri Müdürü Veysel Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, gençlerin madde bağımlılığına karşı korunması için ortak bir iradenin ortaya konulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. “Bu sessizlik kabul edilemez. Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Gençlerimizi kaybetmemek için el ele vermeliyiz” diyen Çiftçi, konunun sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyledi.
“Batman’a Rehabilitasyon Merkezi Şart”
Kentte henüz bağımsız bir AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bulunmadığını hatırlatan Çiftçi, içinde sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri, manevi destek ve sosyal etkinlik birimlerinin yer alacağı bir rehabilitasyon kompleksine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu projeyi yakın zamanda Batman Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
“Tüm Kesimler Elini Taşın Altına Koymalı”
Çiftçi, rehabilitasyon kompleksinin psikologlar, din görevlileri, eğitimciler ve gönüllülerle desteklenmesi gerektiğini belirtti. Proje için; Valilikten yer tahsisi, Emniyetten veri desteği, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden yurt ve personel, sağlık ve eğitim kurumlarından uzman katkısı istediklerini söyledi. Ayrıca Yeşilay, belediye, adliye, KOSGEB, İŞKUR, müftülük ve kütüphaneler gibi kurumların da sürece dâhil olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Uyuşturucu ile mücadele sadece kamuya değil, toplumun tüm kesimlerine ait bir görevdir” dedi.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok