YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
CAN DOSTLARIMIZIN ISINMA, BARINMA VE MAMA İHTİYACINI KARŞILIYORUZ
Batman Belediyesi, zorlu kış koşullarına rağmen kent genelinde sürdürdüğü temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra, can dostlarının yaşam mücadelesini kolaylaştırmaya yönelik örnek uygulamalara imza atıyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük hayvan bakım, tedavi ve rehabilitasyon merkezine ev sahipliği yapan Batman Belediyesi, dondurucu soğukların etkisini artırdığı kış aylarında sokak hayvanlarının sağlığını korumak amacıyla kapsamlı bir beslenme programı başlattı.
Bu kapsamda Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren merkezde bulunan 2500 ün üzerinde kedi ve köpeğin günlük mama miktarı %50 (yüzde elli ) oranında artırıldı.
Uygulamayla, hayvanların kar, buzlanma ve sert hava koşullarından en az düzeyde etkilenerek kış aylarını daha güvenli ve sağlıklı geçirmesi hedefleniyor.
Öte yandan Batman Belediyesi, hayvanlar için kullanılan mamaların üretimini de kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyor.
Belediye, resmi kurumlar, lokantalar ve öğrenci yurtlarından arta kalan yemek artıklarını değerlendirerek ürettiği mamalarla hem sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılıyor hem de israfın önüne geçilmesine katkı sağlıyor. Bu sürdürülebilir yaklaşım, çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk anlayışıyla takdir topluyor.
Ağır geçen kış şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Batman Belediyesi, can dostlarının yalnız olmadığını bir kez daha ortaya koyuyor.
Belediye yetkilileri, hayvanların korunması ve refahının artırılmasının sadece yerel yönetimlerin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek: “Onların sağlıklı ve güvenli bir ortamda beslenmesi önceliğimizdir” mesajını verdi.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok