ERZEN ANTİK KENTİ ve BALIKLI GÖL
İlimiz Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen Tarihi Erzen Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla 2019 yılında başlanılan kazı çalışmalarının değerlendirildiği “ Erzen Antik Kenti ve Balıklı Göl Kazıları Toplantısı “ Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Kozluk Kaymakamı, Hasankeyf Kaymakamı, ilgili kuruluş temsilcileri, kazı ekibi ile Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaçağ Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Gürbüz katıldı.
Kozluk Kaymakamı Osman Bilici tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra Batman Müze Müdürü Şeyhmus Genç ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim görevlisi Doç.Dr.Meryem Gürbüz’ün sunumlarıyla başlayan toplantıda, 2019 yılında yapılan kazı çalışmaları, elde edilen arkeolojik varlıklar ile tespit edilen sorunlar ve bunların çözümü yönünde atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Yapılan değerlendirmelerden sonra Erzen antik kenti ve balıklı göl’ün tarih ve turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Vali Şahin, “ Tahminen Haziran ayında başlayacak 2020 yılı 2.kazı çalışmalarını yine aynı bilimsel titizlikle yapalım ve buluntuları akademik yayınlarla bilim dünyası ile paylaşalım ” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok