10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü bir mesaj yayımladı;
10 Ekim günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir. Bu tema çerçevesinde yeni neslin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi konusunda farkındalık yaratmayı, uzun vadeli çalışmalarımızda ise gençlerin dayanıklılığını arttırmayı ve önlenebilir ruhsal hastalıkları önlemeyi hedeflemekteyiz.
Gençlik dönemi, bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir dönemdir. Günümüz gençleri daha önceki dönemlerden daha farklı ve daha hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, yoğun olarak teknolojik gelişmelere maruz kalmaktadır. Bu hızlı değişim ve gelişmeler, onların hayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takım etkilere de sebep olabilmektedir. Gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanal ilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnız hissettirmektedir. Ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir. Bu nedenle onların doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri nereden bulacakları konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.
Gençler ve ruh sağlığına dikkat çekmek üzere 10 Ekim’de İlimizde Batman Üniversitesi Merkez Kampüste, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki İl Halk Kütüphanesi’nde ve sağlık merkezlerimizde eş zamanlı olarak gençlere ve öğrencilere yönelik Psikolojik Dayanıklılık konulu seminer verilecektir. Batman Üniversitesi Merkez Kampüsteki etkinlikte Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM ) danışanları tarafından resim ve sergi gösterisi yapılacaktır. Ayrıca Ruh Sağlığı alanında hizmet veren Müdürlüğümüze bağlı diğer birimler tanıtımı yapılarak, verilen hizmetler hakkında kısa bilgilendirme yapılacaktır.
Gençler geleceğimizin teminatıdır ve geleceğimiz gençlerin sağlıklı, mutlu ve üretken olmalarını dileriz.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman'ın Yüzyıllık Sırrı: Ziyaret Taşları Mancınık Mermisi miydi?
- 02Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 03BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 04SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI
- 05SANTEK KURULU TOPLANDI
- 06KAYYUM TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE
- 07BATMAN’DA ASAYİŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 08BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ OBJEKTİF'İ ZİYARET ETTİ
- 09AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILIYOR
- 10BATMAN’DA ‘HALKIN İRADESİ’ VURGUSU
- 11BATMAN’DAN ANKARA’YA BİRLİK ÇIKARMASI!
- 12KAPLAN, SEÇİM STARTINI VERDİ
- 13EĞİTİM VE YEREL YÖNETİM İŞ BİRLİĞİYLE OKULLARA ZİYARET
- 14BELEDİYE PERSONELİNE DİKSİYON VE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
- 15VALİ CANALP, KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ




Henüz Yorum yok