Batman Valiliği Suriyeli aileye sahip çıktı
Batman'da zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Suriyeli aileye, Batman Valiliği sahip çıktı.
İLKHA'nın "Batman'da yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailenin dramı yürek burktu" haberi üzerine harekete geçen Batman Valiliği, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Suriyeli aileye sahip çıktı.
Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman'da derme çatma yıkık bir evde yaşayan 6 nüfuslu Hamit Muhammed ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklemişti.
İLKHA'nın haberi üzerine harekete geçen Batman Valiliği, aileye kiralık ev tutup, sosyal uyum yardımı bağladı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Sosyal Marketten giyim yardımı yapılan aileye, Aşevinden günlük sıcak yemek yardımının da yapıldığı belirtildi.
Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden Suriyeli Muhammed ailesi ile ilgili basında ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan sosyal incelemenin ardından; aileye kiralık bir ev tutuldu ve aile yeni evlerine yerleştirildi. Ayrıca aileye, sosyal uyum yardımı bağlandı (aylık kişi başı 120,00 TL), Sosyal Marketten giyim yardımı ve Aşevinden günlük sıcak yemek yardımı yapılmaktadır." denildi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
- 02FEN İŞLERİ EKİPLERİNDEN YOĞUN SAHA ÇALIŞMASI
- 0312 PERSONELLE MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ
- 04Tiryaki, "Batman işsizlikte ilk sıralarda”
- 05ARAÇ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
- 06“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
- 07BERLİN’DE BARIŞ VE GERİ DÖNÜŞ ZİRVESİ
- 08BELEDİYEDEN EVLENECEK ÇİFTLERE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 092 BİN 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10HASANKEYF’TE İŞYERLERİNİN TAPULARI SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
- 11GENÇ MÜSİAD’TAN GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ
- 12Batman'ın Yüzyıllık Sırrı: Ziyaret Taşları Mancınık Mermisi miydi?
- 13Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 14BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 15SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI




Henüz Yorum yok