DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
Dicle Elektrik, SCADA, IoT ve akıllı sayaçlarla desteklenen dijital dönüşüm süreciyle stratejik teknoloji hamlesini sürdürüyor.
Enerji altyapısını akıllı teknolojilerle donatan şirket, operasyonel süreçlerde de yüzde 70’e varan zaman tasarrufu sağlıyor. Enerji dağıtım sektörünün ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan şirket, burada da altyapısına özel teknolojik çözümler geliştiriyor. Enerji dağıtımında sürdürülebilirliği öncelik haline getiren Dicle Elektrik, bu amaçla teknoloji yatırımlarını da bütün hızıyla sürdürüyor. Şirket bir yandan SCADA, akıllı şebeke, dijital sayaçlar ve OT sistemlerini sahada yaygınlaştırırken diğer yandan da veri temelli karar alma süreçlerini yapay zeka destekli projelerle güçlendiriyor. Bununla birlikte İHA destekli hat kontrolleri, robotik bakım sistemleri ve yeraltı tarama teknolojileri gibi uygulamaları da enerji altyapısına dahil eden Dicle Elektrik, operasyonel süreçlerinde de %70’e varan zaman tasarrufu sağlıyor.
“PROAKTİF SİBER GÜVENLİK STRATEJİLERİ UYGULUYORUZ”
Dicle Elektrik adına açıklamalarda bulunan Teknoloji Başkanı Sami Saraç, proaktif siber güvenlik stratejilerine dikkat çekerek şunları söyledi : “Her geçen yıl daha fazla sensör ve platformu merkezi güvenlik sistemimize entegre ediyoruz. Akıllı sistemlerin güvenliğini sağlamak için yalnızca BT altyapısında değil, sahadaki tüm cihazlarda da entegre güvenlik çözümleri kullanıyoruz. 2023’te EPDK (Enerji Piyasaları Denetleme Kurumu) tarafından yerli yazılım geliştirme çağrısını anlamlı buluyoruz ve bu kapsamda proaktif siber güvenlik stratejileri uyguluyoruz.” Elektrik dağıtım sektörünün ilk Ar-Ge merkezine sahip olduklarını belirten Saraç, “Enerji altyapımızın ihtiyaçlarına özel teknolojiler geliştirildiğimiz Ar-Ge merkezimizde bugüne kadar 79 projeye, 25’in üzerinde akademik yayın ve tescilli buluşa imza attık. Bunun yanı sıra 15’ten fazla üniversite ve 50’nin üzerinde firma ile iş birliği yaptık. Son olarak hayata geçirdiğimiz Yerli RPA Projesi ile manuel işlerin robotik yazılımlarla otomatikleştirerek, operasyonel verimliliğimizi artırdık. Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz bir diğer önemli proje olan Transform projemiz ile de trafo verimliliğini yapay zeka destekli analiz platformuyla sürekli izleyerek enerji kayıplarını azaltıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok