Batman’da “Mobil Gençlik Merkezi” açıldı
Gençlik Spor Bakanlığı ve Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinin işbirliği ile yapılan “Mobil Gençlik Merkezinin” açılışı yapıldı.
Gençlik Merkezinde yoğun katılımın olduğu açılış programında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; bir koordinatör ve 10 gönüllü ile yürüttükleri ‘Mobil Gençlik Merkezi’ programında hedeflerinin 8 aylık proje zarfından en az 5 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi.
14-29 yaş arası sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı gençlerin ayağına kadar gittiklerini belirten Eren, “Gençlik Spor Bakanlığımıza bağlı Gençlik Merkezimizin desteklediği, 15 Haziran 2017 tarihinden bu yana 10 farklı noktada gerçekleştirdiğimiz Mobil gençlik merkezimiz, bir koordinatör ve 10 gönüllü gencimizle aktif çalışmalarını sürdürmektedir. Bugüne kadar Batman genelinde, yaşayan ve ulaşılması zor olan 14-29 yaş arasındaki hedef kilelere ulaşarak gençlerimizin kişisel, kültürel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunduk. Gençlerimizin sosyalleşmesini sağlamak, boş zamanlarını değerlendirmek ve kendilerini tanımalarına fırsat vererek manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerini hedeflemekteyiz. Mobil gençlik merkezimizin hedefinde ise merkezlerimize erişimleri zor olan sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı durumda bulunan en az 5 bin kişiye ulaşarak, yeteneklerinin keşfedilmesi ve öz güven kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Mobil Gençlik Merkezi bünyesinde 15 farklı dalda faaliyet yaptıklarının altını çizen Eren, “Mobil Gençlik Merkezimizle farkındalık yaratmak için ihtiyacı yerinde karşılamak üzere taşınabilir okçuluk, dart, mini golf sahası, satranç, masa tenisi, sokak tenisi, basketbol, futbol, voleybol, halk oyunları, badminton, bilgi yarışmaları, ağaç dikme etkinlikleri, uçurtma şenlikleri, sinema keyfi ve buna benzer çalışmalar yürütüyoruz. Bütün bunlar için gerekli tüm malzemeleri 14-29 yaş arasındaki dezavantajlı olan gençlerimizin ayağına kadar götürüyoruz. Mobil gençlik merkezimizde unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarımızı canlandırma çabasındayız. Kurum olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak için tüm ekibimizle adeta seferber olmuşuz. Her şey yarınlarımız olan gençlerimiz içindir.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok