Yeşillik Altın Çağını Yaşıyor
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Dar gelirli vatandaşın sofrasında her geçen gün bir şeyle eksilirken, market reyonlarına uğramayan vatandaşın vazgeçilmezi pazar tezgahlarında da fiyatlar el yakıyor. Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Ürün fiyatlarının yüksek olmasının pazarcı esnafından kaynaklanmadığını belirten esnaf, Hal fiyatlarına işaret etti. esnaf, “Fiyatların pahalı olması bizim elimizde olan bir şey değil. Hal’de fiyatlar yüksek. Özellikle yeşillik fiyatları çok arttı. Hal fiyatları yüksek olunca ister istemez tezgahta da fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. Tüm yeşilliklerde fiyat yüksek. Maydanoz, Nane, Dereotu, Tere, Roka, Marul, Yeşil Soğan, hepsinde fiyatlar katlanmış durumda. Yazın üç tanesini 1TL’ye sattığımız yeşilliklerin şimdi tanesi 1.5 TL. Yeşil Soğan’ın zaten yanına varılmıyor. Hal’de bile kilosu 20 TL’ye kadar çıkıyor. Ispanak ha keza kilosu 5 TL ve pazarcı esnafın Ispanak’tan kazandığı en fazla 25 kuruştur. Torbasını 15 TL’ye aldığımız Maydanoz şuan hal’de 60TL. Marul’un kasası 8TL’den 30 TL’ye çıkarsa pazarcı ne yapsın vatandaş nasıl alsın. Neye elinizi atsanız iki üç kat zamlanmış. Bunun nedeni de hal’de mal yok! Vatandaş fiyatlara tepki gösterse de mecbur alıyor, ne yapsın. Şuan pazarda ucuz olan tek şey Limon. Limon dışında her şey pahalı” diye konuştu.
‘Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam’
Domates fiyatının anormal olduğuna vurgu yapan Pazarcı Esnafı, “Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam. İki gün önce Domatesin fiyatı 7 TL idi. Vatandaş ne yapsın, vaziyet perişanlıktan başka bir şey değil” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 02VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 03BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 04FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 05BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 06SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 07Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 08Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 09İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 10BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 11NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 12İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 13VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 14GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 15SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI




Henüz Yorum yok