‘Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konferansı
Müftülük’ten ‘Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konferansı düzenledi
Batman İl Müftülüğünce Kültür Merkezi konferans salonunda “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konulu konferans gerçekleştirildi.
Araştırmacı – Yazar Muhammed Zeki Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı konferans programı, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın açılış konuşması ile başladı. İl Müftüsü Turgut Erhan; "Son günlerde Kur'an ve Sünneti birbirinden ayırmak, Sünnetsiz İslam-Sünnetsiz Kuran düşüncesi dile getirilmektedir. Bu düşüncenin yanlış olduğunu ifade etmek isterim. Zira Kuran ve sünnet bir bütündür ve Hz.Peygamberin bize miras bıraktığı yaşama ölçütleridir. İslam'ı anlama, algılama ve yaşama geçirme ancak en temel kaynaklarımız olan Kur'an ve Sünnet'le mümkündür. Bu bağlamda, Kuran ve Sünnet Bütünlüğü ile ilgili kitap yazmış, İlimizin tanınan Araştırmacı Yazarı Muhammed Zeki Kurt’u, konferans vermesi için davet ettik.”dedi.
KUR’AN VE SÜNNET BİR BÜTÜNDÜR
Program, araştırmacı Yazar Muhammed Zeki Kurt’un “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konulu konuşması ile devam etti. Kur’an ve sünnetin bir bütün olduğunu ifade eden Araştırmacı Yazar Kurt, “Son günlerde Türkiye’mizde bu konu bir hayli tartışıldı. Esasen bu konunun mimarları oryantalistlerdir. Kur’an-ı Kerimi yok edemeyeceklerini anlayınca sünnet üzerinden Kur’an’a saldırmaya çalıştılar. Çok gariptir ki, buna bazı Müslüman düşünürler de alet olmaktadır. Kur’an ve sünnet bir bütündür. Onları ayırmak kıyamete kadar mümkün olmayacaktır. Dine müteallip olan sünnetler, Kur’an’ın parçasıdır. Dolayısıyla Allah’ın “Zikri biz indirdik, onu biz koruyacağız.” Hükmünün altına girerek sünneti de korumuştur. Ama oryantalist gafiller sünnet üzerinden Kur’an’ı yok etme planlarını devreye koydular. Allah onları bu konuda muvaffak etmeyecektir. Kur’an-ı Kerimi Müslümanlar kalplerine nasıl nakşetmiş ise, Peygamberin sünnetleri de kalplerine nakşetmişlerdir.
Bu türden problemlerle daha güçlü mücadele edebilmek için din görevlilerine çok iş düşüyor." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok