Batman’da yüzlerce kişi sertifikalı usta oldu
Mesleki Sertifikalandırma Merkezi(MSM) Batman’da bir inşaat firmasının ustalarına uygulamalı yeterlilik sınavı uygulayarak sertifika sahibi olmaya hak kazandırdı.
6 ay önce faaliyete giren MSM, inşaat sektöründen 15 ayrı meslekteki ustaları, uygulamalı sınava tabi tutarak belge almaya hak tanıyor. Batman’da Güneykent Mahallesinde, sabit sınav merkezinde yapılan imtihanda, ustalar görevliler tarafından kontrol edilip, kameralara kaydediliyor. 5 saat olan sınav süresince projeyi kurallara uygun bir biçimde bitiren ustalar, genel merkezin kamera kayıt kontrollerini yapmasının ardından belgelerine kavuşuyorlar.
Sabit sınav merkezini ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten, iş güvenliğinin önemini vurgulayarak bu kültürün tüm ülkeye yayılması gerektiğini söyledi.
“İşverenler işçilerini bu belgeye yönlendirmeli”
İşverenlerin, çalışanlarını bu belgeye yönlendirmesi gerektiğini söyleyen Ökten, “Şu an mesleki yeterlilik sınavının uygulama alanında bulunuyoruz. İlgili firmaya bu sınavı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Bu, iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı ve uygulamalı belge vermek adına çok önemli bir konu. İnşallah bu kültür bütün ülkemizde ve şehirlerimizde gelişir. İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı kazaları sıfıra indirmek için ciddi adımlar atıldı. Burada herkesin desteğini istiyoruz, bütün işçilerimizin can güvenliğini sağlamak adına işverenlerimizin özellikle işçilerini bu belgeye yönlendirmesini ve iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı tedbirlerin alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.
“Firmalara örnek olmasını istiyoruz”
Bu uygulamanın tüm firmalara örnek olması gerektiğini belirten inşaat idari koordinatörü Ekrem Güneştekin, “Mesleki yeterlilik belgesi ocak ayından itibaren zorunlu hale geldiği için MSM yetkililerini kendimiz çağırdık. Ustalarımıza mesleki yeterlilik belgesi verilmesi için müracaatta bulunduk. Bu tür uygulamaların bütün firmalara örnek olmasını istiyoruz. İnşallah diğer firmalarımız da bu konuda duyarlı olurlar.” ifadelerini kullandı.
Belgenin işverenler ve bireyler için birçok faydası olduğunu belirten MSM yetkilisi Ali Kaya ise şunları söyledi: “Bu belge hem bireyler için hem işverenler için faydalı. Bireyler, ulusal yeterlilikler yaygın ve enformel öğrenmenin tanınmasına imkân verdiği için, kişisel gelişimlerini daha çeşitli ve esnek yollarla sağlayabiliyor. Mesleki ilerleme yolları daha açık hale geldiğinden kariyer hareketliliği desteklenmektedir. İşverenler ise mesleğin gerektirdiği nitelikli ve belgeli iş gücüne daha kolay ulaşabilmekte ve teşvik imkânlarından yararlanabilmektedir. İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü arttırmaktadır. Bu belgeye sahip olmak isteyen ustalar 800 TL gibi bir ücret ödeyip belgelerini alabiliyor.”
Mesleki yeterlilik sınavına giren ve alacağı belge ile istediği şirkette çalışabileceğini kaydeden kalıpçı ustası Uğur Çağlayan, “Bugün mesleki yeterlilik sınavına girdik. Bu belgeyi alabilirsek birçok şirkette istediğimiz gibi çalışabiliriz.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 02YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 03SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 04MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 05BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 06FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 07METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 08Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 09TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 10ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ
- 11BATMAN'DA 730. HAFTA KAYIPLAR EYLEMİ
- 12HASANKEYF'TE BAHAR
- 13BATMAN BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 14BAKAN BAYRAKTAR’A BATMAN İÇİN STRATEJİK ZİYARET
- 15YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR




Henüz Yorum yok