BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLANDI
Batman Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Atığını Getir, Ödülünü Götür’ sloganıyla düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında, vatandaşlar evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırmaya davet edildi.
Yarışmada en fazla atık yağ getiren katılımcılar ödülleri, Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü/ Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan tarafından verildi.
BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANACAK, DOĞA KORUNACAK
Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, etkinliğin temel amacının özellikle evsel bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak olduğunu vurgulayarak “Bitkisel atıklar doğaya ve suya ciddi zarar vermektedir. Özellikle 1 litre atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde bu yarışma, hem çevresel farkındalık oluşturmak hem de geri kazanım yoluyla ekonomiye katkı sağlamak açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilerleyen süreçte okullar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde benzer kampanyalar düzenleyerek çevresel farkındalığı artırmayı hedefliyor.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 02GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 03TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0415 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 06 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 07EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 08Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 09Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 10Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 11Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 12BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 13BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 14EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER




Henüz Yorum yok