“Kalifiye eleman yetişirse ülke kalkınır”
'Kalifiye eleman sorunu çözülürse işsizlik azalır, ülke kalkınır'
Neredeyse tüm sektörlerde kalifiye eleman sorununun yaşandığını ifade eden BESO Başkanı Çiftçi, bu sorunun giderilmesine yönelik bir an önce adım atılması gerektiğini belirtti. İŞKUR’un araştırmasında en fazla eleman aranan meslekler; makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü olarak sıralandığını belirten Çiftçi, bu meslek dallarında esnafın da eleman sıkıntısı çektiğini söyledi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yaşanan sorun karşısında herkese her türlü imkanı vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Çiftçi, “Ailelerimize, esnafımıza, okullarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. Okullardan da talebimiz ihtiyaç olan meslek dallarında eleman yetiştirmeleridir. Ortaokul yıllarında bunu koordine edip çocuklarımızın meyli hangi meslek dalına göreyse ona göre yönlendirme yapalım” diye konuştu.

“KALİFİYE ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Kalifiye eleman yetiştirilmesini çok önemli gördüklerini belirten Çiftçi, şöyle devam etti: “İlk olarak aileler bunun üzerinde çok durmalıdır. İkinci olarak eğitim sistemimiz, üçüncü olarak ise esnaf odaları bu işin üzerinde durmalıdır. Çünkü bu konuda eksikliğimiz var, sıkıntı çekiyoruz. Kalifiye eleman sorunu çözülürse hem işsizlik azalır hem de ülke kalkınır. Ticaretimiz de çok daha güzel olur. Tüccarlarımızın çoğu kapasitelerinin en fazla yarısını çalıştırabiliyor. Niçin? Kalifiye eleman bulamadığı için. Kalifiye eleman bulsa ve tam kapasite çalışırsa üreticimiz ihracatta yapacak, çok güzel para da kazanacak. Bu nedenle kalifiye eleman yetiştirmek çok önemlidir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok