
BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Batman Valiliği, Edirne Valiliği ve Batman Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Doğu-Batı Buluşması’ programı kapsamında, kültürel ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Batmanlı 40 muhtar Edirne’de, Edirneli 40 muhtar ise Batman’da misafir ediliyor.
EDİRNELİ MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU
Vali Ekrem Canalp, Batman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek ve iki il arasında kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla ilimize gelen Edirneli muhtarları düzenlenen kahvaltı programında ağırladı.

Kahvaltı sonrası programın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp, karşılıklı ziyaretlerle doğu ve batı arasında güçlü bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirterek “Bu programla asıl amacımız, ülkemizin doğusu ile batısı arasında kardeşlik bağlarını pekiştirmek. İnsanlar karşılıklı olarak birbirlerinin şehirlerini ziyaret ettiğinde, aslında birbirlerinden çok da farklı olmadıklarını, aynı medeniyetin ve kültürün parçaları olduklarını bizzat yaşayarak görüyor.
Edirne’den gelen bir muhtar Batman’ı tanıdığında, buradaki insanların misafirperverliğini, yaşam tarzını, değerlerini yakından gözlemleme fırsatı buluyor. Aynı şekilde Batmanlı bir muhtar Edirne’ye gittiğinde, orada da aynı sıcaklıkla karşılandığını görerek ülkemizin farklı coğrafyalarında ortak bir kültür ve anlayışın var olduğunu hissediyor.
Bizim ortak bir medeniyetimiz, ortak bir kültürümüz ve ortak bir geleceğimiz var. Bu tür programlarla toplumun her kesiminin bunu derinden hissetmesini istiyoruz. Doğu-Batı Buluşması’nın temel amacı da budur” diye konuştu.
Program kapsamında ziyaretlerin önümüzdeki günlerde de karşılıklı olarak süreceği belirtildi.
Programa; Vali Canalp’ın yanı sıra Kozluk Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör ile Edirne’den gelen muhtarlar katıldı.


Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 02JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 03TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 04DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 052 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 06BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 07MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 08AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 09Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 10Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 11Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 12İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 13Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 14Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 159 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
Henüz Yorum yok