Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette
Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için oluşturulan Pandemi Psikososyal Destek Birimleri hizmet vermeye başladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Pınarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi, 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi ile Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde Psikososyal Destek Birimleri oluşturuldu. Psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci alanlarında uzman sağlık çalışanı görevlendirilmiş olup, her gün mesai saatleri (08.00-17.00) arasında hizmet verilecektir." dedi.
Birimin pandemi boyunca hizmet vermeye devam edeceğini belirten Pamukçu, "Psikososyal Destek Birimlerimizde; salgın hastalık sürecinde ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler, pandemi sürecindeki belirsizlik, karantinanın getirdiği yalnızlık hissi, kendinizi iyi hissetmek için neler yapabileceğiniz, çocuğunuza virüsü nasıl anlatacağınız, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamada güçlük, karar verememe, olumsuz düşüncelere odaklanma gibi endişe yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir. Sosyal çalışmacılar ile çocuk gelişimciler tarafından ayrıca pandemi sürecinde başta gebeler olmak üzere, engelli, yaşlı bakıma muhtaç çocuğu olan bireylerin sorunlarına yönelik psikososyal destek hizmeti de sunulmaktadır. Destek talebinde bulunan vatandaşlarımız, 0488 221 02 95/212 85 79/213 62 04 /231 44 79 ve 530 148 61 46 iletişim numaralarından danışmanlık hizmeti alabilirler. Bir telefon kadar yakınınızda olan Psikososyal Destek Ekiplerimiz pandemi boyunca hizmet vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok