“SÜS HAVUZLARI VE SULAMA KANALLARINA GİRMEYİN”
Batman Belediyesi, yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte çocukların serinlemek amacıyla süs havuzları ve sulama kanallarına girmesinin hayati tehlike oluşturduğunu belirterek, aileleri dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.
Kent genelinde parklar içinde görselliği artırmak amacıyla yapılan süs havuzları ve DSİ’ye ait açık sulama kanalları, yüzme amacıyla kullanılmaması gereken, riskli alanlar olarak vurgulandı.
“ELEKTRİK AKIMI VE GİZLİ AKINTILAR: ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURABİLİR”
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, süs havuzlarının içinde yer alan su sirkülasyon motorları ve aydınlatma sistemleri nedeniyle elektrik kaçağı ihtimali bulunduğunu hatırlatarak, görünürde zararsız gibi duran bu yapay havuzların aslında çocuklar için ölümcül tehlikeler barındırdığını ifade etti.
Öte yandan, özellikle yaz aylarında debisi değişken olan DSİ sulama kanallarında ani su yükselmeleri, akıntılar ve kaygan zemin gibi nedenlerle boğulma vakalarının yaşanabileceği belirtildi.
AİLELERE NET MESAJ “SUYUN SESSİZ TEHLİKESİNE KARŞI DUYARLI OLUN”
Yetkililer, önlem almanın yalnızca kamu kurumlarına değil, ailelere de sorumluluk yüklediğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı “Ne yazık ki her yıl ülkemizde çocuklar, süs havuzlarında veya sulama kanallarında hayatını kaybediyor. Bu tür alanlar yüzme havuzu değil, estetik ve altyapı amaçlı yapılmıştır. Lütfen çocuklarınızı bu alanlardan uzak tutun. Küçük bir ihmal büyük acılara yol açmasın.”
“ALTERNATİF VAR: SPOR KOMPLEKSİNE YÖNLENDİRİN”
Batman Belediyesi, çocukların güvenli ortamlarda serinlemesi ve yüzme öğrenmesi amacıyla Belediye Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Spor Kompleksinin hizmet verdiğini hatırlatarak, ailelerin çocuklarını bu tür kontrollü alanlara yönlendirmesini önerdi.
Ayrıca yaz boyunca bu merkezlerde düzenlenen yüzme kurslarının hem eğitici hem de güvenli bir ortam sunduğu bildirildi.
TOPLUMSAL DUYARLILIK VURGUSU
Son olarak Batman Belediyesi, mahalle muhtarları, okul idarecileri, sivil toplum kuruluşları ve yerel medya aracılığıyla da bilgilendirme çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. Belediye, “Çocuklarımızı birlikte koruyalım” diyerek, tüm Batman halkını bu konuda ortak duyarlılığa davet etti.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok