VALİ CANALP “OSB’LERDE 500 YATIRIMCI SIRA BEKLİYOR”
Batman’da Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) doluluk oranları ve artan yatırımcı talepleri, düzenlenen geniş katılımlı toplantıda ele alındı.
Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleşen toplantıda, küçük sermayeli yatırımcıların güç birliğiyle ortak yatırımlar yapmasının önü açıldı.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki toplantıya, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurumları temsilcileri, OSB yönetimi ve çok sayıda iş insanı katıldı.
Vali Canalp, OSB’lerde doluluğun %110’a ulaştığını, 200 firmanın yeni alan talebinde bulunduğunu açıkladı. Küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) çağrıda bulunan Vali Canalp “Yatırım yapmakta zorlanan firmalar birleşerek ortak şirket kurabilir. Bu yapıları desteklemeye hazırız” dedi.
Samanyolu OSB tamamen tekstil sektörüne ayrılırken, Oymataş ve Raman bölgeleri diğer sektörler için tahsis edilecek.
ARSA SATIŞINDA TAKSİTLİ MODEL
Yatırımcılardan gelen ödeme kolaylığı taleplerine yanıt olarak, 700 bin TL’lik arsa bedelinin %50’sinin peşin, kalanının 3 yıl içinde 6 taksitte ödenebileceği belirtildi. Ödemeler, yeniden değerleme oranına göre güncellenecek. Ticaret İl Müdürü Burak Nerse’nin sunumuna göre, mevcut OSB’de 193 parsel bulunuyor; 152’si faal, 34’ü inşaat, 7’si proje aşamasında. 21 bin kişiye istihdam sağlanırken, 500 yatırımcı yer bekliyor.
YENİ OSB VE KSS PROJELERİ GELİYOR
Batman’da sanayi yatırımlarına yönelik büyük projeler de devrede. Oymataş Gıda İhtisas ve Samanyolu Tekstil OSB’lerine tahsisler başladı. 3.053 dönümlük alanda kurulacak Raman Karma OSB için zemin etütleri tamamlandı. Ayrıca, Bıçakçı ve İkiztepe’de yaklaşık 1.000 işletmelik küçük sanayi siteleri planlanıyor. Küçük yatırımcılar için ‘limited şirket’ modeli öneren Nerse “En az 1, en fazla 50 ortakla kurulabilen bu yapı sayesinde 50 bin TL sermaye ile ortak yatırım yapılabilir. Batman’da şu an 9.478 ticari şirket var, Türkiye genelinde şirketlerin %82’si limited yapıdadır” dedi.
NASIROĞLU’NDAN YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, OSB yer tahsisi toplantısında yaptığı konuşmada, küçük sermayelerin güç birliğiyle büyük yatırımlara dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Kurumsal yapılanmanın rekabet avantajı sağladığını belirten Milletvekili Nasıroğlu, sektörel çeşitliliğin de ekonomik dalgalanmalara karşı koruyucu etkisi olduğunu söyledi.
“GÜÇ BİRLİĞİYLE BÜYÜYELİM”
OSB’lerde yer talebinin arttığını, mevcut alanların yetersiz kaldığını belirten Nasıroğlu, altyapısı güçlü yeni alanlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ekonomideki olumlu gelişmelere dikkat çeken Nasıroğlu, “Yatırım için doğru zamandayız, hazırlıklarımızı yapmalıyız” dedi. Batman’daki yatırımcı potansiyelinin büyük projeleri hayata geçirecek düzeyde olduğunu vurguladı.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok