MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
Batman’da Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in ev sahipliğinde Vali Konağı’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, bugüne kadar yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Canalp, madde bağımlılığıyla mücadelenin yalnızca güvenlik boyutuyla değil; sosyal, psikolojik ve ekonomik yönleriyle bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurgulayarak kurul üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Madde bağımlılığı, yalnızca bireyi değil aileyi, çevreyi ve toplumsal yapıyı etkileyen çok yönlü bir sorun olduğunun altını çizen Vali Canalp “Bu nedenle mücadelemizi kurumlar arası güçlü iş birliğiyle, kararlılıkla ve insan odaklı bir yaklaşımla sürdürüyoruz. Amacımız sadece bağımlılıkla mücadele etmek değil, aynı zamanda vatandaşlarımızı yeniden hayata kazandırmak, onlara umut olacak imkânları oluşturmaktır. Bu süreçte emek veren tüm kurul üyelerimizi ve sahada görev yapan ekiplerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra kurul çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı ve Kurul Koordinatörü Gökhan Dolaş, il genelinde yürütülen faaliyetlerin önleyici, koruyucu ve rehabilite edici hizmetler olmak üzere üç ana eksende sürdürüldüğünü belirterek; kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, risk altındaki bireylere erken müdahale edilmesi ve tedavi sonrası sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti.
Yeşilay başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemine dikkat çeken Vali Yardımcısı Gökhan Dolaş, madde bulundurma suçundan cezaevine giren ve tahliye sonrası yeniden hayata tutunmaya çalışan vatandaşlar ile ailelerinin öncelikli hedef gruplar arasında yer aldığını belirterek, bu bireylerin topluma kazandırılması ve istihdam imkânlarına erişmesi için gerekli çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.
Dr. Ayten Canalp ise arındırma merkeziyle birlikte yürütülecek çalışmaların sistemli bir yapı içinde sürdürülmesi halinde daha kalıcı ve başarılı sonuçlar elde edileceğine inandığını dile getirdi.
Bağımlı bireylerin ailelerine yönelik istihdam çalışmalarının İŞKUR iş birliğiyle yürütüldüğü belirtilirken, kurulda görevli psikologlar arındırma merkezlerinde ‘rol model uygulaması’nın hayata geçirilmesinin faydalı olacağını, daha önce tedavi sürecini başarıyla tamamlamış kişilerin deneyimlerinden yararlanılabileceğini önerdi.
Daha sonra kurul üyeleri tarafından kurumların yürüttüğü faaliyetler hakkında açıklamalar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, daha önce il genelinde gerçekleştirilen arındırma çalışmalarının önemli sonuçlar verdiğini belirterek, bu tecrübelerin yeni çalışmalara temel oluşturmasının büyük fayda sağlayacağını ifade etti.
Toplantının sonunda; Vali Yardımcısı Gökhan Dolaş, kurulu üyelerini Vali Konağı’nda ağırlamalarından dolayı Vali Ekrem Canalp ve Dr. Ayten Canalp’e teşekkür ederek, kurumlar arası koordinasyonun güçlenerek devam edeceğini ifade etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok