DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, sahte akademik unvan iddialarını TBMM gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a 7 maddelik soru önergesi sundu.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, son dönemde kamuoyuna ve yargı süreçlerine yansıyan “sahte akademik unvan” iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Ekmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, yükseköğretim sistemindeki dijital altyapı açıklarının giderilmesi, sahtecilik vakalarının önlenmesi ve oluşan kamu zararlarının tespitine yönelik atılan adımların netleştirilmesini istedi.
Ekmen, yükseköğretim alanında çok sayıda kişinin sahte akademik belgelerle unvan elde ettiği, bu belgelerin ise Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) gibi dijital altyapılara usulsüz yollarla kaydedildiği iddialarının ciddi bir güvenlik ve denetim sorunu yarattığını belirtti. Farklı kurumların çelişkili açıklamalarının, sistemin güvenilirliğini zedelediğini vurgulayan Ekmen, “Türkiye’nin en iddialı ve başarılı örneklerinden kabul edilen e-Devlet sistemindeki bu açığın yarattığı güvensizlik nasıl telafi edilecektir?” diye sordu.
Ekmen’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a yönelttiği sorular:
1. Son dönemde ortaya çıkan sahte akademik unvan vakalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı nezdinde herhangi bir sistem denetimi, iç kontrol raporu veya olağanüstü değerlendirme süreci yürütülmüş müdür? Bulgular ve alınan önlemler nelerdir?
2. Sahte akademik unvanlar nedeniyle oluşan kamu zararının mali boyutuna ilişkin Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından bir analiz veya zarar tespit çalışması yapılmış mıdır? Sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
3. Sahte unvanlarla elde edilen kadro, maaş ve fon ödemelerinin iptali ve haksız kazanımların geri alınmasına yönelik mevzuat veya politika çalışması hazırlanmış mıdır?
4. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından YÖKSİS ve benzeri platformlardaki güvenlik açıklarına yönelik teknik müdahale veya öneri yayımlanmış mıdır?
5. Yükseköğretim sisteminin uluslararası diploma doğrulama ve kalite güvence standartlarına uyumu için Cumhurbaşkanlığı düzeyinde stratejik plan veya kaynak tahsisi kararı var mıdır?
6. Üniversitelerde görev yapan akademik personelin diploma ve unvanlarının geçmişe dönük taranmasına yönelik ulusal bir denetim planı mevcut mudur?
5/5
7. Soruşturmalara yansıyan vakalarda, sahte akademik unvan elde ettiği iddia edilen kişiler arasında halen görev yapan akademik veya idari personel tespiti yapılmış mıdır? YÖK ile bilgi paylaşımı nasıl ?
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 02TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 03İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 04Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 05Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 06Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 07TPAO’dan Petrolspor ve Basın Mensuplarına İftar Programı
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok