KADINLAR TANDIR EVİ İSTİYOR,
KADINLAR TANDIR EVİ İSTİYOR, BELEDİYE TALEPLERE YETİŞİYOR
Kentimizin kültürel zenginliği olarak bilinen tandır ekmeği için Batman Belediyesi’nin kadınlara destek vermek amacıyla başlattığı Tandır Evi projesi 2024 yılında da devam edecek.

Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Tandır Evi projesiyle, 2022 yılında 16, 2023 yılında birinci etap 17, ikinci etapta 17 olmak üzere 45 mahallemize toplamda 50 tandır evi yapıldı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nda talep edilen tandır evlerinin yapımı 2024 yılında da devam ediyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ‘Mahalle Buluşmaları’ kapsamında gelen taleplerin anında değerlendirildiğini kaydederek: “Sayın Valimizin talimatıyla Batman’ın 14 farklı (İrmi, Çamlıtepe, Meydan, Çay, Fatih, Sağlık, Yeşiltepe, Gültepe, Petrol, Çarşı, Yenişehir, Sağlık, Hürriyet ve Aydınlıkevler) mahallesinde tandır evi çalışmamız devam etmektedir. 14 mahallemize ek olarak 2024 yılı içerisinde toplamda 50 tandır evini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu çalışmaların sonunda Batman genelinde yapılan toplam tandır evi sayısı 100 olacak” ifadelerinde bulundu.
Bilindiği üzere tandır evleri, toplumsal değerlerin ve kültürel geleneklerin sürdürülmesinde, kadınların ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyalleşmesinde önemli rol oynuyor. Yöre kadınları ekmek ürettiği gibi bunları satarak kazanç sağlayıp, aile bütçelerine de destek sağlıyor.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 02KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 03ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 04İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 05Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 06
- 07102. YIL KUTLAMALARI KABUL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
- 08FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 10VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 11ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 12NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 13VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 14ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 158. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI




Henüz Yorum yok