Milletvekili Uca’dan soru önergesi
Milletvekili Uca’dan soru önergesi
Batman Milletvekili Feleknas Uca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya DEDAŞ’ın köylere su sağlayan depolara bağlı dinamoların elektriğini kesmesi ilgili soru önergesi sundu.
Su kesintisi nedeniyle 16 yaşındaki bir gencin hayatını yitirdiğinin belirtildiği önergede özetle şöyle denildi; “Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ)’nin köylere su sağlayan depolara bağlı dinamoların elektriğini kesmesi sebebiyle günledir susuz bırakılan Batman’ın köylerinden Zilan’da 16 yaşındaki İsa Üke, DSİ’ye ait su kanalından su ihtiyacını karşılamaya çalışırken kanala düşüp hayatını kaybetmiştir. Batman ve çevre illere ait birçok köyün susuz bırakılmasının yanı sıra DSİ’ye ait sulama kanallarında da çocuklar için herhangi bir önlem alınmamaktadır. Geçtiğimiz senelerde de yaşanan ölümlerle ilgili verdiğimiz hiçbir önergeye yanıt verilmediği gibi herhangi bir çalışma da yapılmamıştır.
Köylerdeki su kesintileri için verdiğimiz önergelere de geri dönülmemiş ve köylülerin suya erişimi için herhangi bir çalışma yapılmamıştır.
Bu bağlamda; - Yıllardır çocukların ölümüne sebep olan sulama kanallarında herhangi bir önlem neden alınmamaktadır?
- İsa Üke’nin ölümüne de sebep olan su kesintileri ve sulama kanalının etrafında bir koruma sistemi yapılmamasının sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?
- Su sıkıntısına neden olan elektrik kesintileri ile ilgili DEDAŞ’la bir görüşmeniz olmuş mudur? Olduysa sorunun giderilmesi ve tekrarlanmaması için hangi adımlar atılacaktır?
- Kürt kentlerinin susuz bırakılması bilinçli uygulanan bir politika mıdır? Değilse, insanların hayatına mal olan bu ihmalin sebebi nedir? - Sulama kanalları ve su kesintileriyle ilgili verdiğimiz önergelere neden yanıt verilmemektedir?
- Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta tek enerji sağlayıcısı konumunda olan DEDAŞ’ın su sıkıntılarına sebep olan elektrik kesintileriyle ilgili son 5 yılda Bakanlığınıza intikal eden başvuru sayısı kaçtır?”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 02TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 03ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 04Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 05ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 06URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 07KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 09LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 10İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 11BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 12BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 13ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 14NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 15BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR




Henüz Yorum yok