
İşsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlanmalı
Muhammet Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, iş sektöründeki STK’lara yönelik başlatılan program kapsamında Genç Askon Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette, HÜDA PAR heyetini Genç Askon Başkanı Serkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Genç nüfusun çalışma hayatında karşılaştığı sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyarette, gençlerin geleceğe dair kaygılarının asgari seviyeye düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
“İşsizlik en çok gençleri vuruyor”
Ziyarette işsizlik rakamlarıyla ilgili konuşan Durmaz, “Açıklanan işsizlik rakamlarına bakarak her dört gençten biri işsizdir. Üniversite mezunu olup iş bulamayanların sayısı gün geçtikte artmaktadır. Gençlerimiz gelecek kaygısı taşıyor. İşsizlik en çok gençleri vuruyor. Sokağa inip ‘Sizin en önemli sorununuz nedir?’ diye sorduğumuzda, insanların çoğu işsizlik ve ekonomi sorununu dile getirecek. Bu bir sorundur. Sorunun çözümü için atılacak en önemli adım bu süreçte işsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.
“Pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalı”
Zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz, “Bir yandan pandemi süreci, bir yandan işsizlik, bir yandan zamlar, diğer yandan ekonomik kaygılar. Toplum bu gidişattan mustarip. İşsizliğe bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal sıkıntılar kaçınılmaz olur. İşin ehemmiyetine vurgu yaparak şunu diyoruz ki, bir an önce işsizliğe bir çözüm bulunmalı, özellikle diplomalı gençler başta olmak üzere işsizleri iş sahibi yapacak çözümler hayata geçirilmelidir. Var olan sorunları halının altına süpürmek ya da yokmuş gibi davranmak sorunu ortadan kaldırmadığı gibi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. O yüzden pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 02Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 03Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 04MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 05İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 06PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 07İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 08“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 09BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 10ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
- 11BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇILIŞ ZİYARETİ
- 12İŞİTME ENGELLİ KADINLARA ÖNCÜ EĞİTİM
- 13Engelliler Spor Kulübü’nde 7. Olağan Kongresi yapıldı
- 14Batman Vakfı Ankara’da seçime gitti
- 15Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
Henüz Yorum yok