
MÜSİAD Batman Şubesinden ‘Ekonomik Reform Paketi’ açıklaması
Açıklamasında ülke ekonomisinin salgından etkilendiğini belirten İraz “Gelişmekte olan ülkelerin tarihlerinin en kötü büyüme performanslarından birini sergilediği 2020 yılında, Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 oranında büyümüştü. Aynı zamanda yılın son çeyreğinde kaydedilen 5,9 puanlık büyüme de 2021 yılı için ciddi bir motivasyon kaynağı olmuştu. Söz konusu gelişmelerde geçtiğimiz yılın mart ayında açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin piyasalara sunmuş olduğu destek ve teşviklerin etkisi belirgin bir şekilde hissediliyordu. Nitekim 2020 genelinde ekonomi yönetiminin salgından etkilenen kesimlere yönelik sağladığı destekler milli gelirimizin yüzde 10’una ulaşmış, yalnızca nakit olarak sağlanan destek toplamı 45 milyar TL’yi aşmıştı.” diye konuştu.
Ekonomik paketin memnuniyet verici olduğunu ifade eden İraz konuşmasına şöyle devam etti:
“Böylece Ekonomik İstikrar Kalkanı, Covid-19’un oluşturduğu şok ile ciddi bir sarsıntı geçiren Türkiye ekonomisine can suyu olmuştu. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Reform Paketi de iş dünyası adına, 2021 yılında ekonomik aktivitenin yönünün pozitifte tutulacağına dair oldukça memnun edici bir gelişme olmuştur. İş dünyasının birçok talebine oldukça olumlu bir yaklaşım arz ettiğini gördüğümüz bu Reform Paketi ile birlikte, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasalarda gözlenen V tipi toparlanmanın çok daha fazla sektöre yayılacağına inanıyoruz.”
Ekonomi paketiyle ülke ekonomisinin direncinin artacağını vurgulayan İraz “Bilhassa dar gelirli esnafımıza sağlanan Gelir Vergisi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması, ekonomimizin lokomotifi konumunda bulunan KOBİ'lerimizin iş hacminde ciddi bir artış sağlayacaktır. Açıklanan desteklerle birlikte kamu maliyesi, enflasyonla mücadele, finansal sektör ve cari açıkla mücadele noktasında ekonominin direnci artacaktır. Harcama disiplininin sağlanması, kamuda israfın azaltılması, bütçenin yeniden imar edilmesi ve nakit yönetiminde verimliliğin artırılması; kamu harcamaları ve yatırımlarının ekonomik büyümeye verdiği katkıyı artıracaktır.” dedi.
Açıklamasının devamında İraz “Çıkarılması planlanan Sektörel Kamu Alımları Kanunu, Kamu-Özel Sektör İşbirliği Kanunu, Hâl Yasası, Katılım Finans Kanunu ve kurulması planlanan Sağlık Endüstrisi Başkanlığı, Yazılım ve Donanım Endüstrisi Başkanlığı, Merkezi İzleme Komitesi, Fiyat İstikrarı Komitesi ve Risk Merkezi gibi düzenleyici ve denetleyici yapılar sayesinde; yatırımlardan finansa, teknoloji ve üretimden fiyat istikrarına kadar birçok alanın bayındırlaştırılması sağlanacaktır. Türkiye ekonomisine taze kaynak girişi sağlayacağına inandığımız bu Reform Paketi ile birlikte, iç talepten yatırım harcamalarına kadar birçok parametrede hızlı bir gelişim gözlenecektir. Böylece son dönemde parasal sıkılaştırma adımlarıyla birlikte nispeten baskı altında kalan ekonomik aktivitedeki toparlanma hızı da yılın ikinci çeyreği itibariyle ivme kazanacak; Türkiye ekonomisi pozitif büyüme patikasında yoluna devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok