BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
BAMMED Başkanı Mehmet Salih Özcan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı
24 Temmuz Gazeteciler ve basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan BAMMED Başkanı Özcan, yerel basının halk ile yetkililer arasında köprü görevi gördüğünü, halkın sesi olduğunu belirtti.
Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özellikle savaş ve işgal bölgelerinde gazetecilere yönelik sistematik saldırılara dikkat çekerek, Filistin’de 230 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti. Özcan, aynı zamanda Türkiye’de yerel basının yaşadığı zorluklara da işaret ederek, kamuoyuna “yerel basına destek olun” çağrı sında bulundu.
BAMMED Başkanı Özcan, Mesajı nda basının toplumdaki yerini şu sözlerle özetledi: “ gazetecilik , yalnızca haber üretmek değil; aynı zamanda halkın sesi olmak, toplumsal adaleti dillendirmek ve gerçeği savunmaktır. Bu meslek ; doğruya sadakati, halkın sorunlarını duyurma cesaretini ve kamuoyunun haber alma hakkını korumayı gerektirir. İlkeli ve tarafsız gazeteciler, toplumun vicdanıdır.”
GAZZE’DE KATLEDİLEN GAZETECİLER: “HAKİKATE KURŞUN SIKANLAR”
Özcan, özellikle İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırım politikalarına değinerek, “7 Ekim’den bu yana Gazze’de kadın , çocuk ve yaşlılar hedef alınıyor. Bu saldırılar yalnızca sivillere değil, aynı zamanda hakikati duyurmak isteyen gazetecilere de yönelmiş durumda. 230 gazeteci hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı veya alıkonuldu. Gazetecileri susturarak gerçeği karanlığa gömmek istiyorlar. Bu açık bir insanlık suçudur” ifadelerini kullandı.
a
BATMAN’DA VE TÜRKİYE GENELİNDE YEREL BASIN ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR
Sadece savaş bölgelerinde değil, Türkiye 'de de basının çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Özcan, “Batman’da olduğu gibi Türkiye genelinde birçok yerel medya kuruluşu ekonomik sıkıntılar, gibi nedenlerle ayakta durmakta zorlanıyor. Yerel basın, halkla yöneticiler arasında köprü görevi görür. Halkın taleplerini, sorunlarını gündeme taşıyan en güçlü kamusal araçtır. Ancak bu kurumlar desteklenmezse susar, sesi kısılır. Yerel basın susarsa, halkın da sesi kesilmiş olur.” Dedi.
“BAYRAMI UMUTLA KUTLAMAK İSTİYORUZ”
Mehmet Salih Özcan, mesajının sonunda tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak, şu çağrıda bulundu: “Görevini hakkıyla yapmaya çalışan, doğrular uğruna kalem oynatan, toplumun bilgi alma hakkı için mücadele veren tüm meslektaşlarımın bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Yerel basına sahip çıkalım, gazeteciliğin onurunu yaşatalım. Bu bayramı buruk değil, umutla kutlamak istiyoruz. Çünkü basın özgür olursa, toplum da özgür olur.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 02ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 03BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 04BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 05“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 06NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 07“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 08KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI
- 09“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
- 10HAYRAT YARDIM’DAN ŞEFFAF HESAP
- 11“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 12Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 13BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 14ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 15İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ




Henüz Yorum yok