Köylüler DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor
Batman merkeze bağlı Yeniköy köyü, Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinlerinin eylemleri ikinci gününde devam ediyor. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına izin vermeyen köy sakinleri, DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor.
Dün sabah saatlerinde DEDAŞ ekipleri, elektrik yenileme çalışması kapsamında Zorköy mezrasına gitti. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına tepki gösteren köy sakinleri, DEDAŞ çalışanlarını köyden çıkarıp karayolunu yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.
Yaptıkları eylemi ikinci gününde de sürdüren yaşlı-genç, çoluk-çocuk köy halkı, DEDAŞ ekibini köye sokmamakta direniyor. Yaşanan olay üzerine çok sayıda jandarma ekibi ile birlikte köye giden Dicle EDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ve İl Müdürlüğü yöneticileri, köy sakinlerini ikna etmeye çalıştı.
“İki gündür eylemimizi sürdürüyoruz”
Köy sakinlerinden Ahmet Ağar, Dicle EDAŞ’ın çıkarmış olduğu yeni uygulamanın bir haksızlık olduğunu belirterek, “Dicle EDAŞ çıkarmış olduğu yeni uygulamayı bizim köyde başlatmak istiyor. Bizler buna karşıyız. Bu hukuksuz bir uygulamadır ve bizler bu uygulamayı protesto ediyoruz. Bu uygulamanın önce merkezden başlatılıp, daha sonra köylere yapılmasını istiyoruz. İki gündür burada eylemimizi sürdürüyoruz. Tüm işimizi bırakmak zorunda kaldık. Bizler huzursuzluğun çıkmasını istemiyoruz.” diye konuştu.
Genel müdürlük onay verirse anlaşma sağlanacak
Öte yandan saatler süren ikna çalışmaları sonucunda köy sakinleri ile Dicle EDAŞ İl yöneticileri, Genel Müdürlüğünün de onay vermesi halinde bir anlaşmaya vardı.
Köy sakinleri, Dicle EDAŞ İl yöneticileri ile elektrik faturaların sabit ücretlendirme olması halinde sayaçları elektrik direklerine vurabilecekleri anlaşmasına vardı. EDAŞ İl yöneticileri, anlaşmayı görüşmek için Genel Müdürlüğe iletmek üzere jandarma ekibi ile birlikte köyden ayrıldı.
Anlaşmaya varılmadığı takdirde jandarmanın zor kullanmak zorunda kalacağı tahmin ediliyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok