Tiryaki, "Batman işsizlikte ilk sıralarda”
Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Batman’ın uzun yıllardır devam eden temel sorunlarını gündeme taşıdı.
Tiryaki, Batman’ın 2016 yılından bu yana kayyum tarafından yönetildiğini belirterek, “81 il içinde en yüksek oy oranı olan yüzde 64 ile seçilen belediye eş başkanları, karalama kampanyalarıyla hedef alınmasına rağmen halkın desteğini almıştır.” dedi.
''KAYYUMUNUZU GERİ ÇEKİN, BORCUNU BİLE ÖDERİZ''
Batman’daki belediye yönetimine ilişkin eleştirilerde bulunan Tiryaki, kayyum döneminde kentin kaynaklarının israf edildiğini ileri sürerek, “Batman kayyumları dokuz yıl boyunca halkın varını yoğunu çarçur etti, gayrimenkulleri sattı, milyarlarca lira borç bıraktı. Şimdi de belediyeye ait Kültür Merkezi’ni başka kurumlara devretmeye çalışıyorlar. Eğer Batman’a saygınız varsa, kayyumunuzu geri çekin. Biz şehrimizi yönetiriz, kayyumların borcunu bile öderiz” dedi.
''İŞSİZLİK BATMAN'IN EN BÜYÜK SORUNU''
Tiryaki, Batman’ın Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu iller arasında yer aldığını vurgulayarak, “Batman 650 bin nüfusuyla büyükşehir olmayan kentler arasında en kalabalık şehir. Ancak işsizlik oranı Hakkâri, Muş, Ağrı ve Van’la birlikte en yüksek iller arasında” ifadelerini kullandı. Kentteki tekstil sektörünün zor durumda olduğuna da dikkat çeken Tiryaki, “Batman’da 400’ün üzerinde tekstil atölyesi vardı, 45 bin kişi çalışıyordu. Bugün bu sayı 20 bine düştü. Tekstil meslek liseleri ve üniversitede moda tasarımı bölümleri açılmalı, istihdam desteklenmeli” dedi. Tiryaki, Batman’ın verimli topraklara sahip olmasına rağmen tarım ve hayvancılığın istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Batman üç tarafı nehirlerle çevrili bir kent; ancak tarım ve hayvancılık buna denk bir gelişme göstermiyor. Küçükbaş hayvan sayısı 1990’lardan bu yana dörtte bire düştü. Birinci sınıf tarım arazileri su altında kaldı, bugün bir tane salça veya bitkisel yağ fabrikası bile yok” diye konuştu. Batman’daki ulaşım sorunlarına da değinen Tiryaki, özellikle çevre yolunda yaşanan kazalara dikkat çekerek şunları söyledi : “Kuzey çevre yolunun olmaması nedeniyle her hafta kazalar yaşanıyor. Kentin trafik sorunu düğün salonlarını kapatmakla çözülmez. Şimdi duble yol ve sinyalizasyon çalışmaları başladı, umarım bu adımlar kalıcı bir çözüm olur.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok