Boğulmalara Karşı DSİ Uyardı
Vatandaşların serinlemek için girdiği baraj, gölet ve sulama kanallarında gibi sulak alanlarda meydana gelen boğulma vakalarına karşı DSİ Batman 103. Şube müdürlüğü tarafından sulama sezonu başlamadan gerekli önlemleri için bilgilendirme ve eğitim seferberliği başlatıldı.
DSİ 103. Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturan deneyimli teknik ve saha personelleri tarafından Baraj ve kanal güzergahındaki tüm okul, camii ve muhtarlıklara broşür dağıtılarak, projeksiyonla görsel eğitim ve bilgilendirme seminerlerine başlamıştır.
Dsi 103.Şube Müdürü Kerem Aydın tarafından oluşturulan mobil ekipte; Su ürünleri Mühendisi Veysi İpek,Sol sahil saha teknikeri Süleyman Avcı, basın sorumlusu Hasan Canpolat tarafından eğitim ve bilgilendirme çalışması yapılmaktadır.
DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdür Vekili Veysi Kanat; amacımız sulama sezonu öncesi sorumluluk alanımızdaki tüm bölgede, muhtar, köy imamı, ilgili kurum-kuruluş temsilcilerine boğulma vakalarına karşı bilgilendirme çalışmaları yaparak, her kesimin bu konuda duyarlı olması ifade etti. Ayrıca Kanat; Serinlemek ya da yüzmek maksadıyla barajlar ve kanallara girmek hayati risk oluşturmaktadır. Baraj, gölet ve sulama kanallarına girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen ortalama 100 çocuğumuz ve gencimiz can vermektedir. Su hayattır, can almasın." Dedi.
DSİ Batman 103. Şube Müdürü Kerem Aydın ise yaptığı açıklamada; boğulma vakalarının yaşanmaması için daha önce şehir merkezinden geçen sulama kanalının 8 kilometrelik kısmı tel örgü ile çevrilmiştir. Ancak bazı çocuklar ve vatandaşlarımız tarafından çitler kesilerek suya girmişlerdir. Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkması gerekiyor. Bilgilendirme ve eğitim çalışmasının çok faydalı olacağına inanıyoruz. dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok