Batman’da 8 bin 765 aileye yardım ulaştırıldı
Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı Batman Umut-Der Gıda Bankası, ilde binlerce aileye yardım ulaştırdı. 2016 yılı içerisinde gerek bölgede gerekse komşu olan ülkelerde meydana gelen savaş ve göç nedeniyle Batman’a yerleşen çok sayıda fakir ve muhtaç ailelere yardım verildi.
Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ekinci, yaptığı basın açıklamasıyla 2016 yılı faaliyet raporunu kamuoyuna duyurdu.
Ekinci, 2016 yılı içerisinde Batman’da 3 bin 454 gıda paketi, 910 aileye giyim, bin 513 aileye nakdi, 2 bin 565 aileye kurban eti, 158 aileye kırtasiye ve çeşitli yardımlar kapsamında 8 bin 765 aileye 804 bin TL değerinde çeşitli yardım ulaştıklarını belirtti.
Ekinci, “Umut-Der Gıda Bankası kurulduğu günden bu yana toplumsal sorumluluk gereği toplum ve bireyin maddi, manevi gelişmesine faydalı bir hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Gayemiz Allah rızasını kazanarak, tüm muhtaç, kimsesiz ve yetimlere ulaşıp, onların ihtiyaçlarını gidermektir. 2016 yılının sonuna kadar derneğe yapılan muhtaç başvuru sayısının 12 bin ailedir. Yapılan başvurular arasında birinci derecede ve ikinci derece yardıma muhtaçları tespit çalışmalarımız komisyonumuzca yapılmaktadır. Batman Umut-Der Gıda Bankası olarak 2016 yılı içinde mağdur ve ihtiyaç sahibi 8 bin 765 aileye, toplamda 804 bin TL değerinde çeşitli yardımlar ulaştırıldı.” dedi.
Her geçen gün artan fakirlere ulaşmada herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatan Ekinci, “Her geçen gün derneğimize yardım almak isteyen fakir aileler çoğalıyor. O yüzden herkesten daha fazla duyarlı olmaları ve fakir insanlara yardım ulaştırma konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Şu ana kadar yapılan yardımlardan ve bundan sonra yapılacak yardımlara aracı olacak tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Suriyeli mağdur mülteciler için bu kış aylarında madden ve manen sıcak bir imkân sunmak için desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 02İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 03PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 04BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 05AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 06KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 07BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 08Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 09EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 10BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 11HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 12“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 13“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 14BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 15BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ




Henüz Yorum yok