GIDAYA HER GÜN ZAM ZAM
GIDAYA HER GÜN ZAM VAR!
Her geçen gün alım gücü düşen halkın ucuz fiyata gıda temin etmede büyük zorluklar yaşadığını belirten Batman Gıda Toptancılar Derneği Başkanı Süleyman Emek, hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.
Geçtiğimiz aylarda gıda tedarikinde büyük sıkıntıların yaşandığını anımsatan Emek, bugün Türkiye’de bu sıkıntının bir nebze de olsa azaldığını ancak halen gıda fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Lojistik, akaryakıt, elektrik, doğal gaza yapılan zamların gıda fiyatlarına yansıdığını dile getiren Emek, ekonomik sıkıntılarla beraber alım gücü düşen dar gelirli ailelerin, uygun fiyata gıda temin etmede büyük zorluklar yaşadığına, neredeyse ucuz gıda bulamadığına işaret etti.
“ZAMLARIN ÖNÜ KESİLMELİ”
Sorunların hükümet politikasından kaynaklandığını savunan Emek, şöyle devam etti:
“Fakirler ucuz fiyata gıda erişiminde sıkıntı yaşıyor. Bu durum da devlet politikasından kaynaklanıyor. Devlet fakirin alım gücünü yükseltecek argümanları çoğaltması lazım. Devlet zamların önünü kesmesi lazım. Doğal gaz, elektrik, akaryakıtın yükselişi kesildiğinde gıda fiyatları da düşecektir. Devlet fakirin halini iyi analiz etmesi lazım.”
“POLİTİKA ÜRETİM VE İSTİHDAMA YÖNELİK OLMALI”
Hükümetin üretimi artırması, bunun için ciddi çabalar harcaması gerektiğini vurgulayan Emek, “Devletin politikası üretime ve istihdama yönelik olması gerekir. İnsanı zenginleştirecek politikalar üretilmelidir. Bugün gittikçe zengin ve fakir arasındaki uçurum büyüdü. Zengin çok zengin, fakir çok fakir oldu. Bunların giderilmesi için istihdama ve üretime yönelik ciddi manada yatırımlar yapması lazım.” dedi.
“GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ GIDA FİYATLARINA YANSIYOR”
Devletin halkla bütünleşmemesi durumunda var olan sorunların daha da büyüyeceğine dikkat çeken Emek, şunları söyledi: “Bugün zengin ile fakir arasında nasıl makas açıldıysa, halk ve devlet, hükümet arasında da kopukluk vardır. Ucuz fiyata halka gıda arz edilmesi için hükümet üretime yönelmelidir. Girdi fiyatları düşerse üretim maliyeti de ucuzlayacaktır. Girdi maliyetleri çok yüksek. Bundan dolayı maliyetlerde yüksek oluyor. Bu da millete yüksek fiyata mal arzının oluşmasına neden oluyor.”
“TARIM KOOPERATİF MARKETLERİ ZENGİNLERİN OLDUĞU YERLERDE AÇILIYOR”
Açıklamasında “Tarım Kooperatif Marketleri”ne de değinen Emek, bu marketlerin ihtiyaca cevap vermediğini kaydetti. Emek, “Tarım Kooperatif Marketlerinin ihtiyaca cevap vermediğini görüyoruz. Talep çok ama raflarda ürün yetersizliğini görüyoruz. Açılan marketlerin doğru tespitlerle açılmadığını görüyoruz. Fakirlerin olduğu yerlerde bu marketler açılması gerekirken zenginlerin olduğu yerlerde açılıyor. Bu yanlış bir politikadır. Fakirlerin hesabı iyi yapılması lazım” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 02Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 03KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 04“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 0513 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 06BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 07YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 08SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 09MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 10BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 11FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 12METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 13Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 14TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 15ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ




Henüz Yorum yok